[]

Ölüm tazminatı almalı mıyız?

Merhaba hanımlar ve beyler.

Babam, Ekim 2021 tarihinde vefat etti. ölmeden 30 ay evvel bankadan (Deniz Bank) 35 bin TL kredi çekmişti. 36 taksit ödeyecekti, 30 taksit ödedi, 6 taksit kala covid sebebiyle vefat etti. Bankaya gittim, işlemler falan derken, kalan 6 taksidi sigorta şirketi karşıladı.

Dün bir arkadaşıma bu kredi olayını anlatınca, sizin sigortadan toplu para almanız da lazım dedi. Ben de pek anlamam bu işlerden, bunca zaman aklıma bile gelmedi. Böyle bir durum var mı gerçekten, toplu para almalı mıyız sigortadan? Varsa eğer, süreci nasıl başlatacağım?

 
Hepsinden önce başınız sağolsun.
üzerinden epey vakit geçmiş. Bankadan kesilen poliçeyi isteyip inceleyebilirsiniz. ancak ölüm tarihi itibari ile bir sorgulama da yapabilirsiniz.
türkiye sigorta birliğine veya cimere mail atıp irtibata geçip türkiyedeki sigorta şirketlerinde mirasçısı olduğumuz babanızın ölüm veraseti ile başvurup vefat tarihinde yaşayan poliçesi olup olmadığının tüm şirketlerden sorgulanmasını talep edebilirsiniz. Bu süreçte TSB sizin adınıza babanıza ait vefat tarihinde yaşayan bir poliçe olup olmadığının bilgisini tüm şirketlerden isteyip size bilgi verecektir.
Eğer ölüm sebebini teminat altına alan bir poliçesi var ise poliçe şartları ve limitince tarafınıza bir ödeme yapılabilir mi bakılabilir.

bankalar genelde kredi limitlerince poliçe tanzim ederler ve krediyi koruma altına alırlar. Kredilinin ödemesi devam ettikçe risk azalır ancak teminatı da azaltan bir açıklama poliçeye konulmuş mu ona bakmak lazım.
Tekrar sabırlar dilerim.
  • erty_ksk  (07.12.23 13:02:43) 
Banka büyük ihtimalle yalnızca kredi riskine karşılık bir sigorta yapmıştır diye düşünüyorum. Tabii erty_ksk'nın dediği gibi poliçeyi incelemeden bunu anlamak zor. İlkin gidip de ilgili sigorta poliçesine ulaşmanız gerek; oradaki hükümleri inceleyip neyin ne olduğunu anlayabilirsiniz.


  • loras  (07.12.23 13:09:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.