[]

itü / endüstri ürünleri tasarımı

dönemlik "bırakıcam ben okulu" sendromları ile bogusmakta olan yıldız teknik üniversitesi mimarlık bölümü öğrencisiyim.

olayı en bastan anlatmak gerekirse öss sonrası puanım yetmediğinden itü endüstri tasarımı bölümüne giremeyip yıldıza transfer oldum.okulun ilk 2 yılı fena değildi.her çalışkan öğrenci gibi derslere girip çıkıyor,not alıyor,çizimlerimi günü gününe yetiştiriyordum ama artık fenalık geldi.bitmiyor bu okul.

bıraksam,tekrar girsem össye.bu sefer endüstri ürünleri tasarımı yazsam,kazansam.. negzel olur.gerçi sistem de değişti ben anlamıyorum ki sayısal 2 sosyal 5 ne bunlar.

tavsiyesi olan,gecer bunlar olur arada sıkıntıdan,takma diyen,bence gir sınava tekrar diye gaz veren nebliim hayata dair bi cümlesi olan herkesin cevaplarını bekliyorum.iclal aydınla hayat güzeldir'de buluşmak dileğiyle ( ühü çok kötüyüm be sözlük)

 
ytü mimarlık bölümü mezunu bir tanıdığım var,maa$ı iyi,çalı$ma ortamı iyi,yaptığı i$ten de gayet memnun,$antiye kısmından biraz $ikayet ediyordu ama sonuçta gökdelen falan yapıyorlar olacak o kadar.kendini mimar olarak görebiliyorsan bence devam etmelisin.yok göremiyorsan o kadar emek verdiğin $eyi tamamına erdirmeye kasmalısın,eğer o da olmuyorsa kafana göre takıl,git bungee jumping falan yap derim ben.(sorduğun bu değildi sanırım)


  • silmaril  (08.11.07 11:59:47) 
Mimarlık eğitimi mimarlık dışında bütün meslekler için en iyi eğitimdir demişti birisi bir zamanlar..
mimarlık bitirip de enddüstri ürünleri tasarlayanlar olduğu gibi çift anadal yapabiliyorsan tekrar öss'ye girip end-tas kazanmaktan daha
kolay olmalı diye düşünüyorum.. illa alıcam eğitimini diyorsan bitir okulunu end.. tas üzerine master yap..
bu arada üst sınıflarınla ve yeni mezunlarla konuşmak onların large large "yaa yaparsın yaa olur yaaa"larını dinlemek de daha iyi hissettirebilir..
  • pascha d  (08.11.07 16:26:35) 
yeni sistem çok zor değil ben ikisine de girdim 2. daha kolay geldi, integral türev fln var ama çok zor değil uni.de okuyan birine göre yani. biraz fizik,kimya kasıyor organik kimya var mesela o da ezber zaten. eşek kadar oldum bende daha 2. sınıftayım ama sınıfta kalmaktan değil uni.ye geç girdim, sınıftakiler abi diyecek nerdeyse bana biraz koyuyor ne yalan söyleyim.


  • sourlemonade  (08.11.07 16:33:53) 
endüstriyel tasarım isteyen ve üniversiteye hazırlanan biri olarak şöyle söyleyeyim:
bence bölümünün kıymetini bil.endüstriyel tasarımdaki proceler mimarlıktakinden aşağı değil, bunun bilincinde ol illa ki değiştirecem diyosan da...diyelim ki kafana koydun tasarım okuyacam diye..kaldı ki bu zıkkımı kazanması o kadar kolay değil 2 yıl aradan sonra..neredeyse tıpla aynı yüzdelik dilimden alıyor meret; ilk 3000 ilk 4000 lerden bahsediyoruz..bence bu tip atraksiyonlara hiç gerek yok.

  • tahret muslugu  (08.11.07 21:32:47) 
ev arkadasım yıldız mimarlıktan mezun ve senin durumun için diyor ki zaten 2.sınıftan sonra mimarlığı çözüyorsun, daha kolay oluyor. endüstri ürünleri tasarımı da aklımda kalacak diyosan pascha d'nin dediği gibi mezun olduktan sonra hala istiyorsan master yaparsın. yok mimarlıkla hiç alakam yok, nefret ediyorum bu bölümden diyorsan da 1 sene dondururusun girersin öss ye, hem bu sırada bölümünü sevip sevmediğini düşünmek için bol zamanın olur.


bu arada "bırakıcam ben bu okulu" diyen ilk insan sen değilsin (güzin abla mode on:)), mezun ol bu "bırakıcam ben bu işi" şeklinde olacak emin olabilirsin.
  • light beam  (09.11.07 07:38:23) 
itü endüstriyel tasarım son sınıf öğrencisi olarak; kesinlikle okulu bırakmamanı tavsiye ediyorum. Türkiye'de endüstriyel tasarım eğitimi bildiğim kadarıyla genel olarak, tecrübe ettiğim kadarıyla da itü çapında oldukça yetersiz. Ki ben kendimi dönemimin en iyilerinden biri olarak görüyorum (Bunu da hani "kedi uzanamadığı ciğere" gibi olmasın diye söylüyorum)

Arkadaşlarımdan bildiğim kadarı ile odtü'deki eğitim biraz daha iyiymiş. Ama orası için de kesin konuşamam.

Bir de şöyle bir nokta var ki, endüstriyel tasarımcıların diplomalarının hiç bir geçerliliği yok. Yani mesela bir mimarın imzası olmadan bina yapamazsın, ama tasarımcı olmadan sandalye üretebilirsin. Bu bağlamda şunu söyleyebiliriz ki isteyen herkes tasarım yapabilir (iyi tasarım yapabilir veya tasarımcı olabilir demiyorum. ama tasarım yapabilir) Ki zaten endüstriyel tasarım ürünleri olan bir sürü mimar bulunmaktayken, tersi bir durum söz konusu değil (ki olamaz da)

detaylı soruların olursa özelden mesaj at, elimden geldiğince cevaplarım
  • kilroy  (23.11.07 14:43:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.