[]

Yine bir Ev sahibi- Kiracı Sorusu

Selamlar ahali,
İzmir'de iyi sayılacak muhitte kirada oturuyoruz. 1.5 sene önce depremden sonra yeni ev olsun diyerek bu eve çıkmıştık. Çıktığımızda piyasanın üstündeydi, şimdi ise piyasanın %60-70'ine kalıyoruz diyebiliriz. Emsal kira 30k diyelim biz de 20k ödüyoruz. (Rakamlar sallama)

Ev sahibim de başka lokasyonda kirada kalıyormuş bu sebeple Temmuz ayındaki zam döneminde %25 zam yerine %45 zam yaptık. Evden memnunuz, uzun süre de kalmak istiyoruz diye üstüne önceki kiracının bırakmış olduğu izlerden dolayı boya badana da yaptırdık.

Bugün bana kendi ev sahibinin önceden kiralama sırasında imzalattığı tahliye sözleşmesini kullanarak dava açtığını Mayıs'ta davalarının olduğunu iletti. Daha sonra mahkeme dosyalarının fotoğraflarını da iletti. Davayı kaybetmeleri durumunda evi boşaltmamı istediklerini iletti.

Duruma biraz sinirlendim çünkü henüz eve çıkalı 2 sene olmamış, bir dünya taşınma masrafı, tadilat masrafı verdim. Hali hazırda yurtdışında yaşadığım için taşınma işleri benim için ekstra zor oluyor. Bir de tahliye taahhüt'ü tarihi benle zamma anlaştıktan 2 hafta sonra. Bilseydim ekstra zam da yapmazdım...

Mevcut durumda evden çıkmak zorunda mıyım ? Zaten ben kiralarken de kendisi tek mülkü olsa da kirada oturduğu için mahkemeyi kaybeder miyim ?

 
bırak dava açsın. bütün dava yollarını tükettiğinde zaten 3 sene geçmiş olacak. O zaman bakarsınız duruma.


  • administ  (06.12.23 17:45:49) 
Çıkmak zorunda değilsiniz. O da size dava açsın. İhtiyacını mahkeme önünde ispatlamak zorunda. Tahliye taahhütnamesi imzalamadıysanız (noter huzurunda) en az 2 sene daha oturabilirsiniz (tahmini dava süreci). İhtiyacını ispatlayamazsa da 11 seneye kadar yolu var. Süreci hukuki yolla yürütmek istediğinizi söyleyin.


  • Godless  (06.12.23 17:50:20) 
Çıkmasanız ne olacak ki? 2-3 sene salladınız, huzurla oturamayacaksınız + 3 sene sonra kiralık piyasası ne olacak? Her sene ev kiraları 3 katına çıkıyor, ev sahipleri "yeter!" deyip, evini kiraya vermiyor. Bunun tek istisnası, ben 2-3 sene içinde evimi alırım derseniz olur.

Ev sahibinizle anlaşın. 2-3 kira ödemeyin + taşınma masraflarını alıp, başka bir eve çıkın.

Bir de mahkeme evraklarını istemeyi unutmayın. Zaman kötü.

.
  • kartallar yuksek ucar  (06.12.23 19:58:55 ~ 19:59:20) 
ev sahibi size dava acsa temiz 1.5 sene. Bu garanti. E dava mayistaysa en kötü durumda iki sene rahatsiniz. Ev sahibiniz imzalamasaymis.

Ev sahibinden masrafları istemek de mantıklı.
  • logisticsmanager  (06.12.23 21:08:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.