[]

hemoroid mi

normalde çok alkol alan birisi değilim ama 3-4 gün içinde yüksek miktarda şarap içtim. son bir - bir buçuk gündür tuvaletimi yapmakta zorlanıyorum. hemoroid midir, ne yapmam lazım? Farklı bir ülkede olduğum için direkt doktora gitmeden buradan sorayım dedim.
Not: Fotoğraflara falan baktım hemoroid ya fissur değil gibi ancak kızarıklık ve şişme var, buna ek olarak ayrıca idrar çıkartırken de zorlanma var.



 
Kabızlık olmasın? Zorlanırken acı/yanma hissediyor musunuz aynı zamanda? Ben doktor değilim ama şu durumda herhalde en doğru şey bol su ve lifli gıda tüketimi, sıfır alkol ve sigara olmalı.


  • orient blue  (06.12.23 16:35:32) 
Zorlanmak, yapamamak ve dışkının sertleşmesi kabızlıktır. Çıkışta (anüste) çatlak var ise fissürdür, çok acı verir dışkılarken. Hele dışkı sertleşip kalınlaştıysa ıkınmaya çekinir insan. Bıçakla kesiyorlarmış gibi acı verir. Hemoroid'de ise, normalde görmeyeceğimiz anüs iç kısmının biraz dışa doğru çıkması, sarkması söz konusudur. Bunda da hemoroid pakesi denilen, dışa doğru çıkma, sarkma kısmında damarlarda tromboz oluşursa çok şiddetli ağrı olur.
Fotosunu çekip internettekilerle karşılaştır.
Eğer makat normal görünüyor ama epeydir dışkılamadığın icin içeride biriktiyse bi şekilde çıkartmak lazım. Eline muayene eldiveni giyip işaret parmağı kısmına yağlı bir krem sürerek parmağını makattan içeri doğru masaj yapar gibi kremi de oralara emdire emdire sürtünmeyi azaltıp çıkışı kolaylaştırıp çıkartmak lazım.
Hocam bunu silerlerse ekşiden bul beni.
  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (06.12.23 17:13:54) 
10 yıl önce hemoroid ameliyatı oldum. Bu hastalığın tek çözümü günlük olarak tuvalete çıkmaktır. Eskilerin dediği gibi "suyu kaçmadan tuvalete gideceksin" kabız olmamaya dikkat edeceksin. Şanslısın ki kan gelmemesi ve anüs dışında meme çıkmaması büyük bir avantaj. Vücudun sana mesaj veriyor, hemoroid olmaya müsaitim diyor. Günlük olarak tuvalete çıkmaya gayret gösterin.


  • ditu  (06.12.23 23:51:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.