[]

kombi için oda termostatı gerçekten işe yarıyor mu?

yarın yeni kombi alacağım. linlini attığım ürün. oda termostatı diye bir şey varya odalara göre sıcaklık ayarı yapıyor sanırım bunuda yaptırmak mantıklı mı sizce? fiyatı 1500 tl gibi bişey. kullanan var mı ne dersiniz? evimiz istanbul/sariyer'de rüzgar alan bir konumda 130 m2.


www.hepsiburada.com

 
odalara göre ayar yapabilmeniz için akıllı termostatik vana almanız gerekli.
yoksa kablosuz oda termostatları var, hangi odadaysanız oraya göre ortam sıcaklığı ile kombi yak söndür yapıyor, evde yoksanız internetten kontrol edebiliyorsunuz vb. fakat evde 3-4 kişi ayrı ayrı odalarda yaşıyorsa vana olmadan bunun pek anlamı yok.

  • malheiros  (05.12.23 14:11:23) 
çok memnunuz. salonda duruyor, duruma göre sıcaklığı 23-24 dereceye ayarlıyoruz, kafasına göre kombiyi kısıp açıyor kendisi.

malheiros'un dediği gibi komplike bir şey değil bizimki. ortamın sıcaklığını ölçüp ona göre komut yolluyor sadece. 1500 olduğuna göre sizinki de böyle bir şey sanırım.
  • brkylmz  (05.12.23 14:59:06) 
bizde bundan var: www.akakce.com (aboooo fiyatı ne olmuş la bunun böyle)

eğer her oda farklı sıcaklıkta olsun istiyorsanız, tek tek peteklere takılan termostatik vana almanız lazım.
ama bizim kullandığımız bir oda var, o odanın sıcaklığını ayarlayalım gerisi önemli değil diyorsanız o zaman oda termastatı yeterli. hangi odaya koyarsanız o odanın sıcaklığı ayarladığınız derecenin altına düşünce çat diye kombiyi devreye sokuyor, ayarladığınız sıcaklığın üstüne çıkınca da çut diye kombiyi kapatıyor. yani koyduğunuz oda sürekli sabit ısıda kalmış oluyor. bence büyük konfor. üşüdüm soğuk oldu açayaım, ay sıcak oldu kapatayım derdi yok. yakıt tasarrufu da sağlıyor. çünkü ev sürekli sabit sıcaklıkta kalıyor.

bi de programlanabilir oda termostatları var, onarın olayı zaman göre farklı ısı ayarları yapabiliyor oluşu. bizimkisi öyle. 7 farklı program ayarlayabiliyorsunuz. mesela hafta içi kalktığımız saat belli, evden çıktığımız saat belli, eve geri geldiğimiz saat belli. haftasonu da aynı şekilde, geç kalkıyoruz, bütün gün evdeyiz, geç yatıyoruz vs vs. Her bir zaman dilimi için ayrı ısı ayarı yapıyorsunuz. sabah kalkma saatine yarım saat kala kombiyi çalıştırıyor, siz sıcacık yataktan sıcak eve uyanıyorsunuz. siz evden çıkmaya yakın kombiyi kapatıyor ama aşırı soğuk olmasına izin vermiyor, ayarladığınız sıcaklığın altına düşerse kombiyi açıyor ki ev buz tutmasın, bizim eve dönüş saatimize yakın da gene açıyor kombiyi sıcacık eve geliyoruz, yatana kadar sıcak sıcak takılıyoruz. biz yatmaya yakın hadi gidin uyuyun artık diye gene kombiyi kapatıyor. bence almışken böyle bir şey alın, gerçi fiyatı coşmuş ama sonuçta bir kere alınacak.
  • halanne  (05.12.23 16:02:44) 
Tek oda ısıtmak için alınacaksa gerekli, odadan odaya taşıyalım dersen gereksiz. İki sene kullandım. Aç kapa yaparken kombi daha fazla enerji harcıyor aslında. Söktüm kaldırdım öyle denedim. Şu an olmaması benim için dezavantaj değil. Faturalarım da oda termostatı kullandığım zamanlardaki gibi kabarık gelmiyor. Bence en mantıklısı termostatlı vana kullanmak. İstediğin odayı istediğin sıcaklığa ayarlamak mantıklı geliyor. Tabi bu deneyimi kendiniz tecrübe etmelisiniz. Herşeyden önce evin durumu çok önemli. Yalıtım, metre kare, evin kuzeye bakması gibi etmenler asıl belirleyici faktörler.


  • ispirto_35  (06.12.23 04:06:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.