[]

Yöneticimle Anlaşamadığımız Konu

Yılın belli dönemlerinde şirket içi eğitimler düzenleniyor. Bazen içerden bir çalışan veriyor bu eğitimi bazen de dışarıdan bir şirket ile anlaşıyorlar.

Para ve emek harcandığı bir gerçek.

Fakat bazen eğitimin içeriği beklentiyi karşılamıyor ve tamamen vakit kaybı gibi hissediyorum. Mesela geçtiğimiz günlerde "başlangıç" seviyesi olarak vadeliden bir eğitimin uzman seviye olduğunu gördüğümde direkt çıktım. Çünkü hiçbir şey anlamıyordum ve sınavdan da başarısız olacaktım.

Veya yine bir soft skill eğitiminde eğitmenin boş konuştuğunu ve bana bir şey katmadığını gördüm ve mola verdiğimizde direkt ofise dönüp çalışmaya devam ettim.

Yöneticim ise ne olursa olsun eğitimde durmam gerektiğini söylüyor. Hatta bunu performans değerlendirmeme işledi (etkisi ufak).

Sizce eğitimden erken çıkmak bir saygısızlık mı? Sırf para harcandı diye eğitimde zorla durmam mı gerekiyor? Eğitimi ilgi çekici ve faydalı yapmak eğitmenin sorumluluğu değil mi?

 
Bu tarz eğitimlerin katılımı için yukarıdan baskı geliyor katılım çok olsun diye, eğitim ilgi çekici olsun diye geribildirim verip gündemde tutabilir ama sıkıcıymış o yüzden katılmıyorlar demek zordur.


  • Bruce  (05.12.23 01:27:27) 
eğitimin içeriği senin yöneticinin elinde olan bir şey değildir, üst yönetim veya ik belirler ve eğitmenleri onlar getirir. yöneticinin sorumluluğu sizin eğitimlere disiplinli bir şekilde katılımınızı sağlamaktır. eğitimden çktığında sana bir şey demezse diğer insanlar da farklı bahanelerle birer birer kaçar ve kimse kalmaz. bu da üst yönetim tarafından senin yöneticinin başının ağrıtılmasına sebep olur. şimdilik performans değerlendirmende etkisi ufak olabilir ama bu tür ufak başkaldırılar ileride daha büyük disiplin cezalarına veya terfilerde geride kalmana bile sebep olabilir. yöneticinin otoritesini sarsacak şekilde davranmamanı öneririm.


  • hrskrs  (05.12.23 09:07:58) 
süreçte sorun var gibi
oraları çözmek için öneri iletmen lazım

eğitim belli seni yazmışlar gidip de atar yapman olumlu bir davranış değil
katılanlarla network olur, içerik boş da olsa
zaten eğitim değerlendirme formları da var
  • mantık  (05.12.23 12:29:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.