[]

Balık yedikten sonra çöken halsizlik?

Ne zaman balık yesem üzerime bir halsizlik çöküyor uykum geliyor. Benim balığa karşı bir hassasiyetim mi var acaba yoksa sizde de aynı şey oluyor mu?




 
Balık kızartarak yiyorsanız, yanında çok fazla karbonhidrat tüketiyorsanız ya da fazla miktarda dip balık tüketiyorsanız (ağır metal içeren) bunlardan bir sebep olabilir. Bir de histamin intoleransı var ama balıktan başka şeylerde de anlardınız olsa. Kendinizi denemek için dip balık olmayan ve ızgara ile deneyin mesela ağır şeyler tüketmeyin o zaman da oluyorsa balık için besin hassasiyetiniz olabilir


  • titanic kemancısı  (04.12.23 23:40:03) 
Yağsız ızgara yiyorum. Uskumru balığında bile oluyor.


  • coder85  (05.12.23 00:29:50) 
hamsi yediğimde kamyon çarpmışa dönüyorum.


  • tabudeviren  (05.12.23 06:40:46) 
Balığı öğle yemeğinde yemiş bile olsam gece 11 civarlarında daha yeni sindirmeye başlamış oluyorum, o saate kadar beni adeta pert ediyor. Eskiden böyle olmazdı, ben de anlamıyorum. Sindirmek imkansız gibi ve çok rahatsızlık veriyor. Kızartma da yapmıyorum, fırında ya da buharda. Sebebini çözemedim...


  • silverleaf  (05.12.23 10:23:13) 
Hamside falan ben de @tabudeviren gibi oluyorum, bir demlik çay, bir damacana su içiyorum ancak rahat ediyorum ama bir Karadenizli olarak hamsiden vazgeçmem mümkün değil :)

Diğer balıklarda olmuyor bu arada, oluyorsa da fark etmiyorum.

Sindiremiyor olabilirsin, herkes her yiyeceği yiyemiyor. Hep mi böyle oluyordu sonradan mı yoksa?
  • chicha_v2  (05.12.23 11:01:31) 
baliklar denizde yasayan canlilar. kim bilir nelere maruz kaliyorlar. plastik, cop, petrol atigi vs.. eyyorlamam bu kadar.


  • buenosdias  (05.12.23 11:06:29) 
mümkün benzeri bende de oluyor. halsizlikden çok sanki hastalık öncesi görülen bi kan çekilmesi ve sersemlik hissi gibi. ama bu sadece bazı balıklarda ve balık çok taze değilse oluyor.

tam tersine taze ve ızgarada yağsız pişen balık yediğimde enerjim artıyor. ben bayat balığa karşı verilen bir tepki olduğunu düşünüyorum.
  • orpheus  (05.12.23 11:39:24 ~ 11:40:19) 
@chicha_v2 eskiden yoktu sanırım varsa da hatırlamıyorum eskiden kendimi bu kadar gözlemlemezdim. Bazıları balığın içindeki fosfordan dolayı insülin düşer o yüzden olur diyor belirtiler de onu gösteriyor bu akşam balık üstüne tahin helvası yiyeceğim bakalım aynı şey olacak mı


  • coder85  (05.12.23 14:33:06) 
tryptophan diye bir amino asit var. Bir etkisi uyku gelmiş gibi yapması. Hindide var diye biliyordum ama şimdi baktım bazı balıklarda da varmış.


  • inheritance  (05.12.23 21:30:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.