[]

Tüketici Hakem Heyeti Davası Hakkında Fikir Verir Misiniz?

Merhaba,

Finansbank benden haksız yere yıllık üyelik ücreti aldı, sonrasında ben tüketici hakem heyetine başvurdum. Banka tüketici hakem heyeti kararından önce parayı bana iade etti, sonrasında karar da benim lehime çıktı. Şimdi karşı dava açmışlar biz zaten ödedik, karar iptal edilsin, yargılama giderleri ve vekalet ücreti davalıdan alınsın diye. Bu masrafları ödememek için yapabileceğim bir şey var mı?

Teşekkürler.

 
Başta ücreti ödemeyeceklerini beyan eden bir mail falan var mı? “Maalesef bu parayı iade edemiyoruz” gibi. Eğer varsa mahkemede gene kaybedecekler. Gerçi bu haliyle de hakim salak değilse oyna devam der de. Çünkü thh de işlem başlatma tarihiniz onların size parayı ödeme tarihinden önce olduğu için Bariz sistemi kandırma olayı var belli ki. Hakim soracak madem ödeyecektin, neden mahkemeye verildikten sonra ödedin.


  • Unde bach canim  (04.12.23 22:03:37 ~ 22:06:37) 
Mail yok ama çağrı merkezini aradım, maalesef iade edemiyoruz dediler. Sonra bir ara iade etmişler ben de fark etmedim.


  • sasailic  (04.12.23 22:07:18) 
Bence bir cevap dilekçesi yazın kısaca. "Ben şu gün şu tarihte bankadan paranın iade edilmesini talep ettim. Ancak banka iade etmeyeceğini telefon görüşmesinde beyan etti. Ben de bunun üzerine şu tarihte thh'ye başvurdum. Thh kararının kabul yönünde olmasına banka kendi kusuru ile sebebiyet vermiştir. Bu nedenle bana bir kusur atfedilmesi mümkün değildir. Davanın reddini, mahkeme aksi kanaatte ise aleyhime yargılama giderlerine hükmedilmemesini talep ederim." Şeklinde bişey yazıp verin adliyede. mahkeme değerlendirecektir.


  • turuncu tonlarda  (04.12.23 23:35:03) 
Bu tarz davaları çok gördüm. Turuncu tonlarda’nin dediği gibi bir dilekçe yazman yeterli. Mahkeme burda su konuya bakacak. Bu davaların açılmasının ana kaynağı nedir? Burda sorumlu banka. Zamanında Ödemiş olsaydı ve siz yine de dava açsaydınız o zaman banka diğer kalemleri talep eder ve alırdı fakat burda hem senin parani zamanında ödemiyor dava açman nedeniyle seni zamanından ediyor hem de yargılama gideri ve vekalet ücreti istiyor yok öyle yağma. Mahkeme de aynı bu şekilde hakem heyeti kararının iptali diyerek yargılama ve vekalet ücretinin davacı üzerinde bırakılmasına diyecektir.


  • dedeminhirkasi  (05.12.23 00:08:46) 
benzer bir durum yillar once basima geldi, ama banka parami odemedi dogrudan dogruya karara tuketici mahkemesine giderek itiraz etti. ben de bankanin dava dileceksini gidip kalemden aldim kendim oturdum arastirdim bir savunma dilekcesi yazip ornek kararlari da ekleyip mahkemeye teslim ettim. dava dosya uzerinden goruldu. savunmamda bu tur durumlarda tuketiciyi THHK'ya yonlendiren resmi siteleri, kanun, yonetmelik vs falan onlari da ekledim dedim boyleyken boyle.

mahkeme bankanin itirazini kabul etti ama tuketicinin bunda bir kabahati yoktur diyerek masraflari benden almadi.

ayni dilekceyi baskalarini da gonderdim tuhaf olarak cogunda mahkeme THHK karainca paranin odenmesine karar verdi millet itiraz ettigi ucreti de aldi :))

siz de mahkemeden dosyanin bir kopyasini alip savunma dilekcenizi duzgunce kisa ve oz bir sekilde mahkemeye teslim edin. sonucta karar cikmadan odeme yapmislar bunda sizin bir kabahatiniz yok. normal bir hakimin sizin lehinize karar vermesi gerekir ama mutlaka savunma dilekcesini verin.
  • bay b  (05.12.23 14:58:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.