[]

Markalara göre debriyajın kavrama noktası

Anladığım kadarıyla Renault ve Ford marka araçların debriyajları genellikle yukardan kavrıyor, eğer yanlış anlamadıysam.

Peki hangi markaların debriyajları genellikle aşağıdan kavrıyor ve/veya kavrama noktası yeni nesil sayılabilecek modellerinde (5 - 15 yaş) ayarlanabiliyor?


 
hocam uzgunum ama markayla alakali degil o. tamamen kullanim tipi ve kullanim periyoduna bagli


  • taha1907  (02.12.23 00:00:17) 
kavramanın aşağıdan veya yukarıdan olması genelde debriyaj baltasının yeni veya yıpranmış olması ile ilgilidir , ama karekteristik olarak soruyorsanız çok bir şey değiceğini sanmıyorum


  • Rao  (02.12.23 00:05:53) 
benim ehliyet alırken kullandığım Hyundai Getz ve i20 çok iyiydi (aşağıdaydı), sonra babamın Renault Laguna'sına geçince çok yukarıda olduğunu görmüştüm. Genellenebilir mi bilmiyorum.


  • nhk ni youkosu  (02.12.23 01:54:25) 
Bazı modellerde ayarlanabiliyorken (debriyaj balatası azaldıkça) bazılarında seviye hep aynıdır.

Marka olarak değil de model model bakmak lazım farklılıklara. Çok da kafaya takmamak lazım, iyice piştikten sonra gün içinde üç farklı noktadan kavrayan üç farklı araca binseniz bile zorlanmazsınız bir süre sonra.
  • John Bloor  (02.12.23 10:11:53) 
Yumuşak tabanlı ayakkabı ile denemek lazım.
Motor gücü, tekerlere aktarılırken o ayak tabanını gıdıklayan nokta ile debriyajın konumunu aynı anda görmek gerek

J kasa Opel Astra'da biraz yukarıdan kavrıyor.
Ama tüm opeller öyle mi ? net bir şey söylemek zor.
  • diyecevaplandı  (02.12.23 12:04:03) 
@diyecevaplandi Benim k kasa astra da yukarıdan kavrıyordu.

Hyundai ile ben de çok rahat etmiştim nedense, Renault'lar da aynı şekilde.

Çok kısa bir süre sonra alışıyorsun kendi aracınsa. Kiralık vs. ise de yine alışılıyor.

Beni debriyajdan çok frene alışmak daha çok zorluyor mesela :)
  • chicha_v2  (02.12.23 23:12:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.