[]

Yaşamı bir bavul eşyaya nasıl sığar

Sayın ekşiciler,

Basit yaşamak bununduğumuz zaman içerisinde en zor olanı.
Bir kişi düşünün ki kendisine bir hedef koymuş olsun ve ,bu amaçla bir gece ansızın kalkıp gitmek istediğinide tüm eşyaları tek bir valize sığdırıp yola çıkabilsin.

Bu kişinin size göre nasıl bir hayat tarzı ve prensipleri sahip olması gerekir ?


Aklıma gelenlerden bazıları,


- Sosyal medyayı ve tv medya gibi araçları hayatından çıkarmak
- Birikim ve yatırım yapmaya odaklanarak, harcama potansiyelini düşürmek
- Büyük evler yerine 1+1 tarzı evlerde yaşamak
- Maximum eşya sayısı miktarı belirleyip, eski bir eşyayı elden çıkarmadan farklı bir eşya edinmemek
- Metacı olan kişi ve kişlerden mümkün olduğunca uzak durmak

 
Bu konuda çok düşündüm bir zaman, aslında ne kadar eşyayla yaşadığın değil ne kadar eşyaya ihtiyaç duyduğun gerçeği burda sana yol gösteriyor. Evet tv sosyal medya güzel bir şey anlık her konuda ve kişiye erişim büyük lüks ama bunsuz yaşayabiliyor musun, o önemli. Bu konuda kendini test etmek için küçük kaçamak kamplar ya da seyahatler yapmaya çalış. Her seferinde yanına aldığın onca şeyin ne kadar gereksiz ve sana boşa yük olduğunu zamanla anlıyosun.
Birden herşeyden vazgeçmek elden çıkartmak çok sert ve yorucu olabilir. Kendince başarabileceğin şeyi bile itici hale getirebilirsin.
Küçük küçük başla, telefonunu evde bırak çık gez bir kaç saat. Haftasonu yakın bir şehire bir sırt çantasıyla git, haftasonu kampa git 2 gün. Otel konaklaması yap, yurtiçi yurtdışı kısa süreli geziler yap. Neyi yanına alıp kullandığını, kullanmadığını, neye seyahat halinde bilmediğin yerlerde kolay ulaşabilir ulaşamadığını gör, neyin senin için hayati neyin külfet olduğuna kendin karar ver. Bu kararı verirken de şekilci olma, başkaları ne der deme, sadece kendine bak çünkü o valiz senin olacak ve içindekiler de sana hizmet edecek günün sonunda.
Hiç zor değil.
  • erty_ksk  (01.12.23 22:04:07) 
bu kafa yapisi ile alakali, az seye sahip olup onlara tam bagimli da olabilirsiniz. onemli olan bagimli olmadan yasayabilmek, esyalarinizi bir bavula sigdirabilmek degil, bir bavuldan fazlasindan vazgecebilmek onemli. ve sahip oldugunuz her maddi seyin yerine baska bir seyi koyabileceginizi farketmek ve benimsemekle alakali. gayet deneyimle konusuyorum, omrumun ciddi bir kismini gecirdigim iki kisi tam olarak boyleler. ikisinin de hicbir 'seye' bir bagliligi yok. ne kadar sahip olsa da birakip gidebilmek kafasinda olmaniz lazim. her ikisi de iki uc haftalik seyahatlere bile tek sirt cantasiyla gider, defalarca tasinmislardir iki uc valiz yeter vs. yukardaki arkadasin yazdigi fikirler gayet guzel. yavas yavas baslayabilirsiniz.


  • songforsomeone  (01.12.23 22:58:45 ~ 23:09:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.