[]

Türkiye'de baslayan dis teli tedavisinin yurtdisinda devami

Arkadaslar,

Dis teli tedavisine Türkiye'de baslayip aylik kontrollerini Almanya'da yaptiran arkadaslar var mi aramizda?

Kardesim Türkiye'de dis teli taktirmayi dusunuyor ama aylik kontroller icin her seferinde Türkiye'ye ucmak pek pratik bir yol degil gibi.
Su an dil kursu icin Berlin'de ve ardindan yüksek lisansa baslayacak. Basit bir sigortasi var Care Consept'ten. Muhtemelen dis teliyle ilgili masraflari karsilamaz.

Siz bu isi nasil cozdunuz? Fikir verebilecek arkadaslar var mi?
Simdiden tesekkürler.

 
bilemiyorum, ben de ortodonti oldum. öncelikle bu öyle 1 haftalık bir seansla olacak iş değil. gidecek belki yer açmak için dişleri çekilecek falan 1-2 ay sürecek. sonra kontrollerde teller sıkılacak falan, damaklık yapılacak. yani buradaki doktorla konuşmanız gerekli. hatta burada doktora tam tedavi parası verirsiniz, sonra oradaki doktora da kontrol diye para verirsiniz, tedaviyi orada yaptıracağınız fiyata gelir. oradaki doktor da kabul eder/etmez, tedavi yanlış der falan.


  • malheiros  (01.12.23 16:41:23) 
çok büyük hareketler gerektiren bir şey değilse--> Invisalign
bir tık pahalı olabilir ama çok daha rahat. Ortodontistin ilk aşama sonrasında yaptığı bişey de yok, bütün plan Amerika'da yapılıp basılıp geliyor, o arada kontrol edip biraz daha uzun kullan vs. diyor çok saçma bir durum varsa yeni plak sipariş ediyor.

  • nhk ni youkosu  (01.12.23 18:15:35) 
Her seferinde ucmasi makul bir yontem. Berlin Istanbul arasi icin duzgun planlamayla ucuz ucus bulunabilir, ki o bile her kosulda tedaviyi direkt Almanya'da yaptirmaktan daha ucuza gelecektir. Bir de Almanya'yi tanimayan networku olmayan cocuk zaten oranin standartlarinda kaliteli bir doktor tavsiyesi bulamaz. Dolayisiyla Istanbul her turlu en mantiklisi. Dil okuluysa zaten agir bir akademik temposu da olmayacak git gele engel olusturacak.
Son olarak bu isler benim cocuklugumdan beri cok degismediyse her her ay kontrolluk bir durum yok. Sorarsiniz Istanbul'da karar kildiginiz doktor da.

  • hot potato  (01.12.23 18:27:21 ~ 18:29:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.