[]

burgan bank güvenilir midir?

dolara %3,5 faiz veriyormuş. burgan bank güvenilir midir? enparadaki dolarları buraya alıyım diyorum. direkt dolar atabilir miyim acaba enparadan burgan'a?




 
Mevzuat:
Türkiye'de faaliyet gösteren, mevduat ve katılım fonu kabulüne yetkili yerli ve yabancı tüm kredi kuruluşları ile merkezi yurt dışında bulunan kredi kuruluşlarının Türkiye'deki şubeleri, zorunlu olarak sigorta sistemine dâhildir.
diyor. Yani Burgan Bank daki mevduatın da sigorta kapsamında.
2023 yılı için de sigortalı olan miktar 400.000 TL.
  • Mirket  (30.11.23 22:15:40) 
4 yıldır sorunsuz şekilde kullanıyorum. Ayrıca 120 ihtiyaç kredisi çekmiştim


  • ditu  (30.11.23 22:15:47) 
tr'de bankacılık çok sert denetlemelere tabi ben nerde kar görsem düşünmeden gidiyorum. burgan ise kuveyt merkezli zaten, arkası sağlam.

dolar faizi için nkolay usd repo'da yıllık %4 veriyor. ama ben olsam midas nemalandırmaya atardım. günlük nemalandırıyorlar. midasın da oranı %4

@mirket'e ek olarak, mevduat hesaplarına devlet güvencesi bir ay sonra 700-750bin civarı olacak.
  • avatar is back  (30.11.23 22:21:47) 
yaklaşık 3 yıldır sorunsuz kullanıyorum burgan bank'ı.

burgan'da önce bir vadesiz dolar hesabı açman gerek. transfer işleminde burgan swift ücreti almıyor ama enpara alıyor olabilir.
  • lamentoftheperishingroses  (30.11.23 22:40:33) 
Bir ekleme yapayım. Sigorta kapsamında olan, yani 400.000 TL ye kadar olanı devlet güvencesinde olan hesaplar mevduat ve katılım fonları.
Devlet tahvili, hazine bonosu, yatırım fonu, repo gibi yatırım araçları ile kripto varlıklar sigorta kapsamında değil.

  • Mirket  (30.11.23 22:41:54) 
güvenilir olmayan banka yoktur.


  • jelly bear  (30.11.23 23:22:33) 
yıllardır kullanırım, tl olarak.

250bin tl ye kadar güvence altında olduğunu biliyorum.
  • hunharca ben  (30.11.23 23:49:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.