[]

trafik kazası. siz olsaydınız ne yapardınız?

üç şeritli bir yol. ışıklı kavşak var. ben sağa döneceğim için en sağ şeritte ışığın yeşil yanmasını bekliyorum. ama önümdeki araba birden dörtlülerini yakıp duruyor. sol şeride geçmem lazım. ama sol şerit hiçbir zaman boşalmayacak. ışıklı kavşakta bekliyoruz çünkü. nihayet yeşil yanıyor. sol aynamda görüyorum, arkamdan gelen var. ama sol şeridin hiç boşalmayacağı gerçeğini düşünerek sol burnumu yavaşça sol şeride sokuyorum. hızla gelen minibüse benim arabanın sol burnu sürtüyor.

burada hatalı mıyım? ne yapmam gerekirdi? siz olsanız ne yapardınız?

not: acemi sürücüyüm.

 
kırmızı ışıktayken ve yanınızdaki araçlar duruyorken, aracın burnunu yavaş yavaş sol şeride sokacaktınız. soldaki araçlar hareket etmediği için önemli bir kaza riski olmazdı ve size yol verirlerdi.


  • amour fou  (30.11.23 11:44:41) 
Öncelikle %100 hatalısınız.

1) Öndeki araç yanlış da olsa yolcu vs indirecekse beklenir. Baktınız inen yok, binen yok, korna çalarsınız.

2) Yol boş değilse sinyalinizi verip uygun pozisyon beklersiniz. Yoğun trafikte kimse yol vermez, ışık kırmızıya dönünce de duran trafikte burnunuzu çıkarıp yol veren olunca o zaman hamle yaparsınız. Çat diye akan trafiğe burun sokarsanız sonuç böyle olur.
  • kimlanbu  (30.11.23 11:49:01) 
@kimlanbu, @tnz

öndeki araç yolcu indirme bindirme yapmıyor. şahsi araç zaten. sadece dörtlüleri yakıp araçtan ayrıldı. sol şeride geçmeye çalışırken birkaç kez ışık kaçırdım zaten. ışık birkaç kez yeşilden kırmızıya tekrar döndü.
  • nickini degistiren yazar  (30.11.23 12:04:52) 
Trafik kurallarına göre hatılısınız.


  • mikahakkinen  (30.11.23 17:59:17) 
acemilikten dolayi burnunu bakmadan fazla cikartmissin, kurallara gore serit degistirdigin icin hata sende.

bu tarz durumlarda goz kontagi da gerekebiliyor, ufak ufak ilerlerken direk arkadan gelenin gozunun icine bakacaksin.
  • cooperr  (30.11.23 18:13:17) 
yukarı+1 ışıklarda zaten şerit değiştirmek yasak sana yol veren de olmamış. sola sinyal verdiniz mi?


  • ala09  (01.12.23 00:40:45 ~ 00:41:56) 
kurallara göre hatalısınız.

yapılması gereken sola sinyal verdikten sonra zart diye değil, gıdım gıdım sola doğru dürtülmek. illa ki biri yavaşlayıp yol verecektir. kimse kaza yapmak istemez.

baktınız yol veren yok, cam açıp kolu dışarı çıkararak arkadan gelene dur dur işareti yaparak yolu manuel olarak kesebilirsiniz. bu sinyalden daha etkilidir. illa biri yol verir, çıkarsınız.

trafiğin ortasında dörtlü yakıp aracı bırakana da ayrıca...
  • kibritsuyu  (01.12.23 01:42:59) 
@ala09

sola sinyal verdim.
  • nickini degistiren yazar  (01.12.23 11:04:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.