[]

Fitness Başlangıç

Fitnessa başlangıçta kendimi çok sıkmadan ama düzenimi de oturtabileceğim bir tüm vücut programı arayışındayım.

İnternette mevcut tabii arayınca. Biraz da kişisel yorum ve öneriler ile burda tecrübeli arkadaşlar nasıl bir şeyler söyler onu merak ettim.

nedenler: hantallık, stres, çabuk yorulma, sağlıktan uzaklaşma, düzen arayışı, zinde olma isteği.

hedef: hafta içi çalışan biri olarak yoğun olduğumdan çok boğmadan fitnessı hayatıma entegre etmek.

hususlar:
1) haftada kaç gün ve nasıl ?
2) kardio işin neresinde ve ne kadar ?
3) beslenme işin neresinde ?
4) nasıl bir tüm vücut programı ?
5) tecrübeyle sabit püf nokta önerileriniz nelerdir?

veriler:
*endomorf vücut tipi
*yağ oranı yüksek
*spor geçmişi var ama hayat ilerledikçe azalmış
*30-35 yaş aralığı



teşekkür ederim.

edit: birtakım düzeltmeler.

 
1. Şimdilik 3 gün yeterli
2. Başında 10 dakika ve sonunda Allah ne verdiyse
3. Her yerinde. En başında.
4. Tüm vücutla programlarıyla başla. İlerde değiştirirsin.
5. Makineler kullanılan programlara yoğunlaş. Onlarda hata yapmazsın, teknik problemi olmaz. Geliştikçe serbest ağırlığa geçersin. Esnemeleri ihmal etme. İlk zamanlar abanma ki kas ağrıları spordan soğutmasın.

3 ü iki kez yazmışsın.
  • Mirket  (29.11.23 15:57:07) 
1- bir gün yapıp bir gün dinlenme şeklinde ilerlenebilir. Özellikle fullbody için uygun bir format.

2- kardio genellikle spor sonrası daha uygun bence. Başında ısınmak için olabilir fakat gücü bitirecek şekilde başlarsanız ağırlık çalışırken çok zorlar

3- beslenme gerçekten çok önemli. Zayıf biri beslenmesine dikkat etmeyerek belki yıllarca ciddi bir gelişim göstermeden devam edebilir. Kilo fazlası olan biri ise sadece sporla vücudunu şekle sokamayabilir. Kalori açığı şart.

4- başlangıçta fullbody, tüm bölgeleri ufak ufak makineyle güçlendirmek en faydalı yöntem olur. Bazen insanlar serbest ağırlığa geçince mucizevi şekilde kas hacmi kazanacağını sanıyor ama makineler başlangıçta çok fazla sakatlık yaşatmayacağı için sakatlanarak spordan uzaklaşmanızı engeller. Ki profesyonel spprcular da zaman zaman makineleri kullanır. Yeni başlayan işi gibi görülme saçmalığı var burada
  • Unde bach canim  (29.11.23 23:35:11) 
stronglifts 5x5 tam sana göre hocam. Webte ve ekşide tonla bilgi var nasıl uygulanacaği ile ilgili.


  • marvellous someone  (30.11.23 02:19:36) 
3 gün 5x5 yap ama kuralına uygun progressive overload ile ilerle. başlangıçta 3kg nedir ya deyip hemen yüksek ağırlıklara atlayıp formunu bozma. gerektiği kadar beslen. beslenmeyle ilgili bir sürü kaynak var. ağırsağlam diye bir kanal var içerikleri iyidir, bilimseldir.

bu iş çok ince bilgi, özel formul vs. değil. tam tersine çok basit prensipleri istikrarlı şekilde doğru uygulamaya dayanıyor.
  • orpheus  (30.11.23 16:17:28 ~ 16:18:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.