[]

Ultrason sonucu hk

Dostlar aşağıdaki ultrason sonucundan ne anlamamız gerekiyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

SOL ALT EKSTREMİTE PERİFERİK VENÖZ RENKLİ DOPPLER US İNCELEMESİNDE :

Sol alt ekstremite CFV, SFV, DFV, PV, VSM'nin kompresyona yanıtları tamdır.Lümen içi trombüs izlenmedi.


İnguinal- femoral arter komşululğunda cilt altında en belirgin yerinde ~22*9 mm ölçülen heterojen, hipoekoik alan izlenmiştir.Bu alanın organize hamatoma ait olduğu değerlendirilmiştir. Önceki incemede görülen pseodoanevrizmatik dilatasyon bu incelemede seçilememiş olup hastanın kliniği ile birlikte değerlendirilmesi önerilir.

 
doktor varsa yorumlar ama chat gpt böyle yorumluyor. biri yazana kadar fikir verebilir.

Venlerinizdeki Durum: Sol bacağınızın ana damarları (CFV, SFV, DFV, PV, VSM) normal çalışıyor. Bu damarlar basınç uygulandığında doğru şekilde tepki vermişler, yani sağlıklılar.

Trombüs (Kan Pıhtısı) Yok: Bu damarlarınızın içinde herhangi bir kan pıhtısı (trombüs) bulunmamakta.

İncelenen Bölgede Bir Değişiklik: Kasık ve uyluk arterleri yakınlarında, cilt altında yaklaşık 22x9 mm boyutlarında değişik bir alan tespit edilmiş. Bu alanın görünümü normal dokudan farklı ve bir tür kanama sonrası oluşan bir yapı (organize hematoma) olabileceği düşünülmekte.

Önceki İncelemeye Kıyasla Bir Değişiklik: Daha önce yapılan bir incelemede bacak damarlarınızda pseodoanevrizma adı verilen bir genişleme tespit edilmişti, ancak bu seferki incelemede bu genişleme görülmemiş. Bu durum, doktorunuzun hastalığınızın gidişatını değerlendirmesi için önemli olabilir.

Genel olarak, bu rapor bacak damarlarınızın sağlıklı olduğunu gösteriyor, ancak kasık ve uyluk bölgesindeki belirtilen alandaki değişiklik, doktorunuzun dikkate alması gereken bir durum olabilir. Bu bulguların anlamı ve tedavi seçenekleri için doktorunuzla görüşmeniz en doğrusu olacaktır.
  • matilda  (29.11.23 12:54:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.