[]

Kurutma makinesinden ne kadar su çıkar?

Kurutma makinesi almayı düşünüyorum. Birkaç ufak sorum var.
- Çamaşır makinesinde yıkanan tüm çamaşırları bir seferde atıp kurutabiliyoruz muyuz?
- Bir makine çamaşır kurutsak ne kadar su çıkar? Su deposunu elle boşaltacağım. Her kurutmada boşaltmak gerekir mi yoksa 4-5 kurutma yapınca ancak mı doluyor su deposu?
- Aklıma gelmeyen dikkat etmem gereken ne olabilir? Fiyatlar 12-30 bin TL arasında görünüyor ama bu fiyat farkının sebebi olan önemli bir özellik göremedim. Sadece marka farkı galiba.

 
yüksek devirde sıkma yapıldıysa çamaşır makinesinde zaten kuruya yakın çıkıyor o zaman su tankı her kurutmada dolmuyor. 7 kglık çamaşır makinasında yıkanan çamaşırları tek seferde kurutmaya atıyorum, ancak çamaşır makinasını hiçbir zaman tam dolu çalıştırmıyorum ek not olarak onu ileteyim. arçelik in en baz modeli var 5-6 sene oldu gayet memnunum. denim, hassas gömlek, çekme riski olarak sweathsirt ve kazak atmıyorum genelde çarşaf, havlu , diğer başına birşey gelse de kafama takmayacağım kıyafetler kurutmaya gider.


  • delidiyorum  (29.11.23 11:43:08) 
evdeki hoover marka makine için konuşuyorum.
- evet kurutabiliyoruz ama bazen nemli kalabiliyor. o zaman kısa programda tekrar çalıştırıyorum. yani 3 saat sürebiliyor tam dolu çamaşır makinesinden çıkan çamaşırların kuruması.
-çamaşır makinesini tam dolu çalıştırdıysam (sıkma ayarı hep 800de) 1,5-2 lt civarı su çıkıyor. su haznesinde maksimum yeri gösteren bi çizgi var. 2 belki 3 yıkama idare edebilir. ama ben her seferinde bolaştıyorum. çünkü kapakta ağırlık olması hasar ihtimalini artırıyormuş. zaten filtreyi her yıkamada temizlemek gerektiği için kapaktaki suyu boşaltmak öyle aman aman zor bir şey değil.
-yani farkını tam olarak bilmiyorum. eski modeller kıyafetleri küçültüyor vs diyorlar. bizim de yaşadığımız oldu. biz uyguna almıştık açıkçası çok para vermek mantıklı değil. hassas kıyafetleri asıyorum yine ben.
  • elorelia  (29.11.23 11:45:10 ~ 11:46:58) 
bende 9 kilo kapasitesi olan bir kurutma makinesi var, her kurutmada 9 kiloyu doldurmuyorum çünkü çamaşır makinem 6 kilo kapasiteli. buradan çıkan çamaşırları kurutunca, kurutma makinesinin 6 litrelik haznesinin neredeyse tamamı doluyor.

her seferinde elle boşaltmanız gerekiyor ancak alternatif olarak, makinenin arkasındaki tahliye borusunu bir lavabo tahliye borusuna yönlendirebilirsiniz, böylece her seferinde boşaltma derdi olmaz. yalnız bu işlemi doğru bir şekilde yapmanız gerekiyor yoksa su makinenin içinde kalıp bozulmasına sebep olabilir.
benim başıma geldi ama neyse ki çok eski bir makineydi.
  • kill all hipsters  (29.11.23 11:46:03) 
3 kere full doldurarak kurutma yaparsan dolar haznesi ama çamaşır makinesinden ne ıslaklıkta çıktığına da bağlı bu. Ben her kurutmadan sonra bakıyorum zor bir şey değil 2 saniye falan sürüyor kontrol etmek.

bunun dışında toz haznesini de aynı şekilde temizlemen gerekiyor. bu da 5 saniye sürüyor.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (29.11.23 11:47:43) 
Bende Siemens kurutma makinesi var. Yıkadığım kumaşın cinsine ve sıkma çevirim hızına bağlı olarak normal kumaşlı giysileri 800 devirde sıktırmışsam kesin doluyor kurutmanın haznesi. 1200 devirde havlu kurutmuşsam da yine doluyor.


  • SiyamkedisiZorro  (29.11.23 12:25:07) 
1- Çamaşır makinanız kaç kilo yıkıyorsa aynı kilo değerinde kurutma alırsanız olur. Kurutma makinasını tam doldurmamak gerekiyor, ancak zaten atıyorum 9kg çamaşır makinasının haznesinden daha büyük 9kg kurutma makinasının haznesi. Aynı değeri alın kısaca.

2- Depo suyunu dökmek zahmetli bir şey değil 5lt'lik damacanadan sürahiye su boşaltmakla aynı iş gücünü gerektiriyor. Bu kısmı düşünmenin anlamı yok.
  • akhenaten  (29.11.23 14:53:54 ~ 14:55:15) 
en temizi her kurutma sonrası su tankını boşaltmak. ancak imkanınız varsa su çıkışını gidere bağlatın.


  • inheritance  (29.11.23 15:34:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.