[]

komşunun tv'sinde aileden birinin youtube hesabının bağlı olması

arkadaşımın başına gelmiş olay olduğundan mütevellit, direkt olarak yazıyorum, bir çözüm bulamadım, anlam veremedim.

olay şu; komşuya gidiliyor, evin küçüğünün doğum günü var, pasta keserken ufak bi müzik açalım deniyor. tv'den youtube'a girince üst kattaki ailedeki baba kişisinin hesabı açık. kadın da değiştirip çıkış yapıyor diğer hesaptan giriyor olay geçiştiriliyor. ama ev ahalisi anlam veremiyor. şöyle bir detay var, eve taşınırlarken bir tadilat olduğu için 2 gece üst katta kalıyorlar sonra alt kata geçiyorlar.

ertesi gün evin oğlunun ve annesinin aklına dert oluyor. baba hem hiç anlamıyor bu işlerden hem de komşuya pek ısınamadığı için geçmişte 1-2 defa ev üyeleri gittiyse de kendisi gitmiyor falan. ama alt kattaki tv'de işte o youtube hesabı açık. anne gidip kadınla konuşuyor bu nasıl oldu falan filan kadın da hiç anlamıyor ama ilk taşındığımızda internetimiz yoktu tüm cihazlara sizden giriş yaptık ondan mı acaba falan diyor çıkış yapılıyor ama bana sordu hiç fikir yürütemedim neden diye.

ben de tv yok, bilemedim ama ilk aklıma gelen üst kattakiler telefonda izlerken yanlışlıkla ekranı yansıttan bağlanmış olabilirler mi? daha sonra da öyle kalmış mıdır? kadın da mahcup olup evet gördük ama nasıl kapatılır bilemedik ama hep çıkış yapıp kendi hesabımıza girdim diyor, babada geçmişine falan uzun uzun bakıyor hiç başka video oynatılmamış. hiç girilmemiş.

aktif olarak telefonu pc'yi yansıtanlar biliyordur belki nedir bunun sebebi acep? ve çözümü için bağlı tv'lerden sonlandır deyip şifre değiştirmek çözüm müdür?

 
telefonu pcye yansıtmak için aynı wifi ağı gerekli ortak ağ kullanıyolarsa olabilir.
onun dışında direkt o tvden giriş yapması lazım.

bir diğer seçenek o eve komşuluğa giden bir aile üyesi telefondan tvye bağlanmış olabilir. öyle yansıtmıştır. onun telefonunda da babanın youtubeu açıktır falan
  • jelly bear  (29.11.23 00:25:28) 
Benim televizyonumda yansıtma ile hesabım TV de açılmış olmuyor. Bu durum her TV de aynı mıdır, yansıtma işlemi nasıl yapılıyor belki bunlara göre değişir bilemedim.

Oturumu kapatmak için mobilden göremedim ama pcden YouTube'a login durumda iken sağ üstteki hesaba tık > ayarlar. Açılan sayfada ekranın altında Hesabınız sekmesi var "Google hesabı ayarlarınızı görüntüleyin veya değiştirin" tık. Google hesap sayfası açılıyor. Sağdaki menüden "Veriler ve gizlilik" tık. Açılan sayfada biraz aşağıya inince Ödeme Yöntemleri, Abonelikler, Cihazlarınız vb. seçenekleri var yanyana. "cihazlarınız" tık. Burada hesabın açık olduğu cihazları görebilir, üzerine tıklayıp oturumu kapat, cihazı bul vs yapabilirsiniz.

Google hesabın şifresini direkt değiştirdiğinizde de her yerden oturum kapatıyor diye biliyorum bu arada.
  • huzurlarinizda huzursuzluk  (29.11.23 00:31:35 ~ 00:32:31) 
support.google.com
şurda bahsedilen "tv code" ile bağlama şeysi olabilir. "Unlink devices that were linked with a TV code" kısmında bağlantının nasıl kaldırılacağı yazıyor.

şu videolar da faydalı olabilir:
www.youtube.com
www.youtube.com
  • kim bilir  (29.11.23 04:14:21) 
Samsung tvmiz var samsung telefonu yanına tutup hesap bağlamak mümkün hiçbir şifre girmeden. Eve gelen arkadaşımızın spotifyı ele geçirdiği falan oluyor ara ara. Bu tip bir durumlar da mümkün.


  • kullanıcıadımbuolsun  (29.11.23 10:41:06) 
benim samsung tv de böyle :) aynı wifide bulunan telefonlarda bulunan uygulamalar kendinde yüklü ve hesap girişi yapılmamışsa direk oturum açmaya çalışıyor. ekrana tv key diye birşey geliyor, bu keyi telefonda ilgili uygulamaya yazınca hesap direk bağlanıyor.

burada tv sahibi olarak ben suçlu değilim, tv keyi görüp telefonundaki youtube/spotify/disney vs giren telefon kullanıcısı suçludur. :)
  • krtkartal  (29.11.23 11:39:41) 
mesajları okuyunca sordum, telefon samsung. aşağıdaki tv'de galiba samsung idi deniyor. wifi'ler de başta ortaktı zaten. ondan olmuş galiba


  • avatar is back  (29.11.23 13:23:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.