[]

çamaşır kurutma makinesi

hangi marka model kullanıyorsunuz,ne kadar süredir? memnun musunuz?
25bin TL bütçem var. anladığım kadarıyla basit bir mekanizma, çok özellikli bir makineye gerek yok gibi düşündüm, ne dersiniz? baktiklarim arasinda profilo mantıklı gibi geldi. beko ve bosch'a genelde çamaşırların çektiğine dair yorum yapılmış. grundig baya beğenilmiş ama uzun süreli kullanimda nasıl olur bilemedim. arcelik de güzel ama km serisinden uzak durun diyen de var. electrolux ve hoover servis açısından seceneklerim arasında değil.



 
Hocam çok kısa bir bilgi vereyim, belki de biliyorsunuzdur ama:
Profilo: BSH (Bosch, Siemens) alt markası
Grundig: Arçelik alt markası Beko gibi.
Bir de teknoloji olarak kurutma makinaları 2 çeşit oluyor: Isı pompalı ve Isı pompası olmayanlar şeklinde.
Samsung baktınız mı? Bazı beyaz eşyaları Vestel üretimi, bilginiz olsun. Araştırmak lazım.
  • Ruprect  (28.11.23 22:25:06) 
Ben yıllarca Beko kullandım, gayet de memnunum (2017 yılında almışız). Giysilerdeki çekme yanlış ayarda yikamayla ilgili tamamen. Ayrıca bazı giysileri asla kurutmaya atmamak gerekiyor.


  • fraise  (28.11.23 22:34:05 ~ 22:34:50) 
Yaklaşık 1 ay once arcelik km900 , 9 kilo , isi pompalı modelini aldık. Haftada rahat 3 4 kere çalıştırıyoruz. Simdilik gayet memnunuz. Fiyat olarak 1 ay önce 16 bin civarındaydı, şu an ne kadar bilmiyorum. Şahsen ben bosh marka alma taraftarıydım ama hanım, arkadaşlarından bu modelin iyi oldugunu duymus , f/p olarak bakip buna yöneldik.


  • aksiyom  (28.11.23 23:01:17) 
Biz de 15 gün falan oldu bosch aldık. 12 civarı kampanyalıydı.


  • baldan kaymak  (28.11.23 23:26:47) 
Km900 var valla her şeyi çektiriyor. İyi kıyafetleri dışarda kurutuyoruz, gündelikleri atıyoruz. Yani arçelik böyle diğer markaları bilmiyorum her ayarı denedik gene de çekiyor.


  • mikahakkinen  (28.11.23 23:29:18) 
Arçelik kullanıyorum, ısı pompası olması enerji tasarrufu için baya önemli.

Memnunum, 3 senedir kullanıyorum ama özellikle kışın hala alışamadım çamaşır işinin aynı gün bitmesine :D Baya rahat bir olay.

Ancak kıyafet alırken kurutma makinasında kurutulabilir etiketi olmasına dikkat edin. Erkekler için çok sorun olmuyor genelde kumaş çeşitliliği yok ama kadın kıyafetleri çok çeşitli kumaşların karışımından oluşabiliyor o yüzden dikkat etmekte fayda var.
  • akhenaten  (29.11.23 08:49:26) 
bosch aldım kendinden temizlemeli modeli evde kedi tüyü için şimdiye kadar birşeyimiz küçülmedi çünkü uygun program kullanıyoruz, enerji tasarruflu model aldı arkadaşım boschun 30k idi 4 ay önce elektrik faturası 20 tl bile oynamamış.

hiç düşünmeden alın ama bütçeyi arttırabilirsen tasarruflu model alın pişman olmazsınız

çok özelliğe gerek yok kısmı doğru aldığımdan beri sadece 2 program çalıştırıyorum ama tüm modeller zaten tonla program ile geliyor öyle aman 2 programı olsun diye sorduğumda modeller standard demişlerdi bana.

alın aldırın asma derdi yok aşırı kırışık çıkmıyor makineden program bittiği gibi sıcakken katlarsanız ütüsüz giyilecek kadar düzgün oluyor.

bu arada donanım haber forumunda kurutma başlığına göz atın model yorumları oluyor.
  • eja  (29.11.23 08:54:53) 
5 yıldır vestel marka kullanıyorum , çok memnunum . hiç çekme sorunu yaşamadım. kazakları atarken tedirgin olmuştum , önce evde giyilen eski birkaç kazak denedim küçülme olmayınca artık yıkadığım her şeyi kurutuyorum. kurutma süresi çok uzun sürmüyor ve toz toprak ip kıl tüy toplayıp temizlemesi süper .
evde kedi köpek besleyenler özellikle kullanmalı bence .

  • devilone  (29.11.23 10:10:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.