[]

iş yeri çıkışımı vermiş ama içerde alacağım var

içerde 16 bin alacağım var bugün benden habersiz çıkışımı vermişler haberim yok çalışıyorum. istifa dilekçesi yazmam gerekiyor mu ve eğer istifa dilekçesi yazarsam içerde kalan 16k maaşımın eksik olduğunu istifa dilekçesinde belirteyim mi? çünkü bu işyerim inanılmaz çünkü 3 aydır sgklarımı eksik yatırmışlar maaşımı almadan istifa dilekçesi vermiyim mi?

bu arada benle beraber muhasebe ve diğer departmanda da 4 kişi işten çıkıyor.

patron beyin toplantısının bitmesini bekliyorum görüşmek için ya sabır.

 
işten çıkarıldıysanız neden istifa dilekçesi yazasınız ki? hatta muhtemelen onlar size alacağım yoktur şeklinde imzalamanızı isterler, onu da imzalamayın.


  • elorelia  (28.11.23 10:42:00) 
geçmiş olsun.

Ne kadar zamandır calıştığına göre bazı hakların mevcut. Hiçbir şekilde istifa yazmamalısın. onların seni çıkartmaları gerekmekte.

Ayrıca ssk çıkış kodu da önemli issizlik maaşı alabilmek adına
  • kaiserr76  (28.11.23 10:42:28) 
Neden istifa dilekçesi veriyorsunuz ortada bir istifa yok ki, işten atılmışsınız. bu sebeple size içeride kalan paranızı, ihbar ve tazminatınızı hesaplayıp ödemeleri lazım.


  • montreal  (28.11.23 10:42:34) 
istifa dilekçesi falan vermeyin. hatta haksız fesih ise işe iade davası açın, büyük ihtimal lehinize sonuçlanır. o durumda 8 maaş (yanlış bilmiyorsam) daha tazminat alırsınız


  • faberkastelli  (28.11.23 10:53:33) 
Çıkışınızı zaten vermişler sizin istifa vermeniz anlamsız. Durumunuz arabulucuya kalacak gibi. Size önerim bir avukatla görüşün


  • limonlu eksi  (28.11.23 10:57:42) 
bence işyerinden kimseyle, patronla vs. görüşme, avukat bul, konuyu anlat, git bugün için rapor al. iş yerinden uzaklaş ve avukatla nasıl çözeceğinizi konuşun bu durumu.
geçmiş olsun. avukatınız çatır çatır alır.

  • erty_ksk  (28.11.23 11:11:48) 
edit ; 3 aydır çalışıyordum. sgk'Yı aradım. sizi sabah istifa etti olarak işten çıkarmışlar dedi ( ki haberim yok)... o yüzden adliyede arabulucu ile hakkınızı arayabilirsiniz buradan bir işlem yapamayız dediler.


  • ayseee  (28.11.23 11:12:45 ~ 11:13:46) 
İstifa etmiş gibi gösterilerek işten çıkarıldıysanız her şeyden önce ilk iş hemen noterden istifa etmediğinize dair ihtar göndermelisiniz. Bugün bunu yapın öncelikle. Zaman kısıtı var, kaç gün hatırlamıyorum ama geciktirmeyin. Yoksa istifa etmişsiniz gibi gösterebilirler, iş uzar.


  • akhenaten  (28.11.23 11:25:27 ~ 15:14:13) 
toksik bir isyerine benziyor. sen de tecrubesiz gorunuyorsun. tam bir suistimal ortami var gibi duruyor. bir abi tavsiyesi olarak, bilen birine danismadan hicbirsey imzalama, yapma.


  • buenosdias  (28.11.23 11:32:34 ~ 11:33:01) 
ibraname getirdiler şimdi alacağım tutar yazıyor tabi karşısında imza atmamı bekliyorlar ama daha hesabıma geçen bir tutar yok. patron toplantı yapıyor başka birileriyle onun bitmesini bekliyorum. paramı ödemezse imza atmayacağım. ama sonrada ödemezse ne yapacaz.


  • ayseee  (28.11.23 11:34:20) 
şu maaşı 4 takside bağlayan firma değilimi o ?

eğer öyle ise isabet olmuş bence , ödeme almadan hiç bir şeye imza atmayın ve istifa dilekçeside imzalamayın. Varsa kıdem tazminatınız vs. hepsini ve maaş alacağınızı talep edip, tüm alcaklarınızı aldıktan sonra o zaman imzanızı atarsınız ne gerekiyorsa

Geçmiş olsun
  • Rao  (28.11.23 11:47:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.