[]

ödeyemecegim borca girmek

Öncelikle selamlar.
Beni bu aralar bir şeyler dürttü ve araba almaya karar verdim. Tüm kredi limitlerimi kullandım fakat 100 bin gibi bir limitim daha var. Gel gelelim arabayı alabilmek için 90 bin civarı bir açığım var. Çektiğim kredileri aylık olarak ödeyebilecek güçteyim fakat 90 küsürlük krediyi çekersem şu önümüzdeki 4 ay boyunca bu kredinin taksitini imkansız ödeyemem.
siz olsaydınız ne yapardınız?


 
eldeki parayı artırmaya çalışın, yatırım araçlarına bakın.


  • orient blue  (27.11.23 18:10:54) 
Hal böyleyken sıfır araç için bunu yapmayın. ikinci el bir araç içinse yine uzak durun.

Sizi dürten şey ihtiyacın zorunluluğu olmalı. İhtiyaç tutarının bel bükeni olmamalı.

Bu şekilde araç borcu ödemenin yanında beklenmeyen şeylerin sıkıntısı da baş gösterebilir diye düşünmek lazım.


Banka müşteri hizmetlerinden kredi kartı için aradıklarında, onların ikna çabalarını tersine çevirme hususunda bilgi sahibi oldum artık.
Geçenlerde aradıklarında, oldukça uzun konuştuk. Konuşma sonunda görevliye :
- ne diyorsunuz, kredi kartınızı iptal edecek misiniz?.. demeyi unuttum.
Yine de dinlediği için sözlü Annette ankette en yüksek puanı verdim kendisine.
  • diyecevaplandı  (27.11.23 18:13:56) 
yav bu dönemde ne arabası. biriktirin 5-6 ay, sonra alırsnız.


  • gurur  (27.11.23 19:10:32) 
Abi odeyemeyecegin krediyi aldın tamam hani kiralamal için ev olsa dükkan olsa neyse.
Araba alacaksin; lastiği patladı ne olacak? Kasko, trafik, mtv, bakim, benzin?

Yani bu kadar zor sartlarda araba alinmamali. Alinacaksa da daha ucuzu olmali.
  • logisticsmanager  (27.11.23 19:28:12) 
acil ihtiyaç yoksa araba alım zamanı değil, kötüsüne gelse bu satmaya kalktığınızdada zarar edersiniz bu sıralarda.
Araba fiyatları aşağıda gitmese bile yukarı gitme imkanı pek yok, en azından seçim sonrasına kadar.
O parayı farklı yatarım araçlarında değerlendirerek çoğaltıp, seçim öncesindeki haftalarda araç kovalamanız bana göre daha akılcı olur.

Bu cevap aracı ticari olarak para kazanma amacı ile değil, kullanım amacı ile almak istediğiniz varsayılarak yazılmıştır.
  • Rao  (27.11.23 20:04:08 ~ 20:06:14) 
Şimdi şöyle Haziran ayında bebek geliyor. Yaşadığım yerde toplu taşıma yok gibi bir şey. Bu sebeple araba şart gibi bir şey oldu. Yoksa yaptıgım şey mantıklı gibi görünmüyor. Aklıma son bir kredi daha çekip onu ödemeyip ileride Yapılandırmaya gitmek. Onda da sicilimi çizdirecegim fakat yapacak bir şey yok gibi


  • limonlu eksi  (27.11.23 21:58:04) 
Bütçe ne kadar? Yani bu son krediyi almadan elinde ne kadar oluyor?


  • logisticsmanager  (27.11.23 22:17:02) 
O kredinin taksitlerini ödeyemediğinizde önce banka sonra avukatlık ofisi günde 100 kere sizi ailenizi akrabalarınızı arar, maaşınız varsa 1/4ini alır ve özellikle telefonla taciz ederek hayatınızı zehir ederler.


  • Smithsonian  (27.11.23 22:51:21) 
Eğer illaki alacaksınız, sağlam bir emin oto sistemine bakabilirsiniz (imece sistemi ) . Bundan önceki dönemlerde hızlı fiyat artışları olduğu için avantajlı değildi, ancak fiyatlar artık düşüş eğilim gösterdiği için şu an daha mantıklı. Ama her şekilde bu sistemler parayı enflasyona karşı korumuyorlar kura çıkana kadar.


  • Rao  (27.11.23 23:06:39) 
6. ayda bebek geliyorsa kesinlikle girişme. Tahmin bile edemeyeceğin masraflar çıkacak çünkü. Ya 90 bin lira ucuz bir araç bak, ya da o parayı kullanmadan taksi kullan.


  • etna  (28.11.23 07:08:22) 
KRedi faizlerin güncel faizlerdense ben birikimimi mevduatta tutup olabildiğince geç almaya çalışırdım, araç piyasası düşüyor genel olarak artsa bile ödeyeceğiniz faiz, mevduattan kazanacağınız faiz kadar artmasını çok beklemiyorum tabi yarın ne olacağı belli olmaz bunun sorumluluğunu almak istemem, ben alacak olsam, düşük riskli olarak aralığın son günlerinde alacak şekilde ayarlardım kendimi, risk alırım desem ocak gibi alırdım, artan maaşlar ile rahat öderdim borçlarımı.


  • atom karincanin torunu  (28.11.23 08:47:40) 
Abi boşver, araba masraflı bir şey.

Eşin hamileymiş bir de bir sürü masrafınız olacak bebek doğana kadar.

Borçlanmak iyi de sıfıra sıfır borçlanmak stres sebebi, sürekli bir gerginlik halinde olacaksın o borcu ödeyene kadar. Banka arayıp duracak, oldu da kapıda arabana çarptılar canın daha çok sıkılacak, yaptıramayacaksın vs.

Olmaz deme ben arabayı aldım, noterden çıktık geçtim şoför koltuğuna satıcıyı bıraktım, sinyalimi verdim yola çıkacağım bir minibüs sıfır geçti sol tarafı komple alıp götürüyordu çok hızlı geçti gitti. Donakaldım birkaç dk yola falan çıkamadım. Ertesi gün de feribot sırasında amcanın biri arkadan çarptı olacağı vardı demek ki bir şeylerin.
  • chicha_v2  (28.11.23 10:40:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.