[]

giyinmek - alisveris

giyinmeyi bilmiyorum


bu giyim işi inanılmaz kafamı yoruyor. alışveriş yapmayı sevmiyorum, hem internetten hem mağazadan. çok fazla seçenek var, kafam karışıyor içim daraliyor. beğendiğim ve kaliteli ürünlere o paraları vermek istemiyorum ya da veremiyorum. alabildiklerimi beğenmiyorum. her alisverise gittiğimde ülke ekonomisini düşünmeden edemiyorum.  ekonomik sebepler dışında kombin yapamadıgimi düşünüyorum. estetik zevkime guvenmiyorum. bu işle uğraşmak da keyif aldığım bir şey değil. sanırım pinterestten falan kombin fikri alıyormus insanlar ama bunla uğraşmak bile zul geliyor bana. basit parçalarla da şık bir görünüm yakalayamiyorum bence.  tüm bunlar ve mükemmelliyetciligim birleşince bir süredir ( 2 yıl falan)  alışveriş yapamaz hale geldim. resmen giyecek bir şeyim yok. 


bu işi nasıl çözebilirim? aynını yaşayan var mı? nasıl kombin yapıyorsunuz? alışverişi nasıl daha kolay ve zevkli hale getiriyorsunuz?  önerileri yönlendirebilecegi için söyleyeyim kadın kişisiyim.

 
başak dizer'in bir tane girişimi vardı, bir kutu kombin diye. sevdiğin şeyleri, bedenini filan yazıyorsun. sana uygun kıyafetler öneriyor, beğendiğini satın alıyorsun.

hiç denemedim ama fikir olarak güzel gelmişti bana.
  • noxie  (27.11.23 17:09:03) 
Alışveriş yapmıyorum. 2012 yılından beri çorap, iç çamaşırı, ayakkabı harici bir şey almadım. Hamileyken 2 tane hamile pantolonu, 2 eşofman altı ve bebek doğduğunda da giyerim diye 3 tane penye gecelik almıştım. Yetti.
Çevremde alışveriş yapan o kadar çok arkadaşım varki, ben onlardan giyiniyorum. Başta ablam olmak üzere, 2 kız arkadaşım, eş dost akraba... Bana kullanmadıkları kıyafetlerini veriyorlar, bana olanları ayırıp olmayanları ihtiyaç sahiplerine dağıtıyorum. Böylece kıyafete para harcamıyorum, başına bir iş gelse (malum çocuk olduktan sonra dökülenin sökülenin haddi yok) verdiğim paraya acımama gerek olmuyor. Kaldı ki gelen markalar bershka, zara, adil ışık... Vb. En kötüsü koton diyeyim... Saydığım markaların mağazasına girip gezmiş değilim ama bütün dolap onlarla dolu.
Böylece düşünmeme de gerek kalmıyor. Elimde olanları birbiri ile eşleyip giyip çıkıyorum. Hepsinin farklı stili olduğu için epey renkli bir dolabım ve sayelerinde içimde abiyeden yağmurluğa tayttan gömleğe sabahlıktan pijamaya herşeyim var. Çantalarımı dahil onlar yolluyor. Sırt çantaları makyaj çantaları portföy çantalar... Pek çoğu bir kaç kere giyilmiş, bazıları üzerinde etiketi ile geliyor.
Almış, sonra beğenmemiş. Ya da ona hediye gelmiş vb.
Tavsiye ederim. Benim kafam da kesem de hayli rahat bu sayede.
  • strawberry first  (27.11.23 22:45:31) 
@noxie, böyle bir uygulamayi denemiştim. inanılmaz kalitesiz gelen ürünler


  • yuvarlanantencereninkapagi  (28.11.23 20:07:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.