[]

maaş avrupa-türkiye

100 bin TL maaş ile TR'de yönetici pozisyonu mu?
4-5 bin Euro maaş ile Avrupa'da yönetici olmayan pozisyon mu?

Tabii birçok faktör var, Avrupa'daki yaşam standartları ve TR'nin gitgide kötüye gitmesi vs. Ama genel olarak sadece maaş üstünden değerlendirmeye indirgedim.

 
Avrupa derken neresi olduğu çok önemli ama örnek olarak ben olsam 3 büyük şehirden birinde 100k TL yerine Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa, İtalya’da 5k Euro’yu tercih ederdim sadece paraya bakarsak. Oradaki 5k Euro ile buradaki 100k TL’ye göre çok daha kaliteli yaşanır (yeme içme, ulaşım, kültür sanat gibi birçok açıdan, özetle medeniyet açısından).


  • orient blue  (27.11.23 16:29:23) 
avrupa derken neresini kastediyorsunuz bilmiyorum kıta vs ülke saçma olmuş.

avrupanın başat ülkelerinden birini kastediyorsanız almanya, fransa vs.

düşünmeden 5k avrupa.
  • AlsterWasser  (27.11.23 16:31:57) 
büyük avrupa ülkelerini kastediyorum. almanya, hollanda, ispanya gibi şehirlerin başkentleri vs istanbul.


  • yetkili birine benzeyen abi  (27.11.23 16:37:55) 
sadece maaş üzerinden gideceksek, avrupa’da 5 bin euro kazanarak iki aylık maaşınla fena olmayan ortalama bir ikinci el araba alabilirsin. türkiye’de 100k kazanarak iki aylık maaşınla anca motorsiklet alırsın. bu kadar.


  • sir gawain  (27.11.23 16:46:22) 
100bin TL maaş ile Türkiye. Ailem, uzun süreli menfaat ilişkilerim, üniversiteden gelen çevrem hepsi burada. Bırakıp gitmem.

Yeni mezun olduğumda gitmeyi becerebilseydim belki.
  • okumakserbestbegenmeksart  (27.11.23 16:50:59) 
Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama evlenip çoluk çocuga karışında çocugun okul parası için ayda 500-1000 usd arası bir rakam olarak kenara koyun.

Ben olsam avrupa düşünmeden kabul ederdim.

Hele iki çocuk varsa kesinlikle yurt dışı.
  • liberal  (27.11.23 17:26:50) 
Sadece ama sadece başka hiçbir şeye bakmadan dersek 100 bin derim belki çünku avrupa'ya sadece para hedefiyle gelenler genelde üzülüyor.

Misal ben şu an 3.4k € alıyorum fransada, Türkiye'ye birakin 100 bini, tahminen 7-8 bin eurodan aşağıya adım atmam. Kimse de bana o parayi vermez zaten de yani benim için Türkiye'de yaşamak demek seviye düşürmek demek. Bunu yapmam için de aldığımız 2 katini falan isterim.

Ama genelde Avrupa'ya daha fazla para için gelmeye calisanlar hep üzülüyor çünkü Avrupa'nın kimseye daha fazla para vermeye (genelde) ihtiyacı yok.

Bu sebepten diyorum türkiye bir de illa başkent denmiş.

Ha tabi 5 bin ile pariste misal çok güzel bir hayat yasarsiniz eminim İstanbul'dan daha iyi sartlarda da olur ama 100 bin kazanan kişi gibi tepside dansöz oynatacak bir seviye vermez size. Bana göre Avrupa'ya gelmek isteyen biri insanca yasamak, ailesinin geleceği, türkiye'de bunalmak gibi sebeplerden gelmeli. Ben misal Türkiye'de iki haftada bunaliyorum bırakın geri dönmeyi.

O yüzden ben sirf parasal bakis acisi için Türkiye diyebilirdim, çok araliktayim.
  • logisticsmanager  (27.11.23 17:41:02) 
değişir.

şayet kira elektrik vs vs sonrası avrupada elinize 500 1000 kalıyor ve sürünüyorsanız istanbul.

bu arada istanbul için 100 bin çok da aşırı bir maaş değil artık.
  • gurur  (27.11.23 19:13:47) 
Esiniz caliscaksa europa, obur turlu tr. Hizmet sektoru ucuz abi ulkede


  • lapaz  (27.11.23 19:28:06) 
Abi TR'de İstanbul demesen direkt TR olurdu cevabım, ama bu haliyle maddi olarak arada pek bi fark yok. İstanbul'da 100k ile kuracağın hayat için Almanya'da 5k alıyor olman lazım zaten. Bi de İstanbul'un ciddi tadı kaçtı yani.

Ama yöneticilik infosu kritik. Avrupa'da bi yabancı olarak yönetici olma ihtimalin düşük, dolayısıyla maaşın artmayacak. TR'de yönetici olarak kendini gösterebilirsen seneye 2 katını alacaksın.

Şahsen diğer faktörleri katarsam, bana TR'de aldığımın 3-4 katını vermeleri lazım ki gideyim. Ama Avrupalı şirketlerde öyle bi para yok. Geleceği de parlak değil yani.
  • plutongezegendegilmi  (27.11.23 19:29:30) 
avrupada 4-5 bin avro net parayi kolay kolay vermezler.
o kalibredeki birisi de turkiye'de 100binin cok uzerinde maas alir.
o yuzden bence once rakamlari bir kontrol et..

obur taraftan tr'de yonetici olsam, yurtdisina 5bin avro net icin cikmam..
  • cooperr  (27.11.23 19:47:20) 
Avrupa. Yonetici olmayan pozisyon.


  • thetruenorthstrongandfree  (28.11.23 04:31:37) 
ben köylüyüm galiba türkiye derim bu oylamada


  • Hallegadola  (28.11.23 09:04:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.