[]

Trafikte şu durumda kim suçludur?

Sağ şeritte araçlar park etmiş. Parkeden araçların sol yanından sıfır bir biçimde motor geçerken sağdaki park halinde araç sürücüsü sürücü kapısını açıyor. Motorlu kapıya dikine çarpıp düşüyor. Hafif yaralanıyor.

Bu durumda hangi taraf suçludur? Şikayet halinde hapis cezası para cezası vs olur mu?


 
sağdaki aracın şoförü arkayı kontrol etmeden kapıyı açmamalı. araç şoförü hatalı.


  • sta  (26.11.23 19:10:11) 
"sol yanından sıfır bir biçimde motor geçerken"
motor şeritten/ortadan gitmiyor o da sıkıntı ama şoför de bakıp açmalı. Ama aynada ölü bölgeye gelmiş olabilir, Dutch Reach dedikleri ters kolla açıp arkaya bakma işi önemli ama çoğu kişi yapmıyor, aynadan bakıp geçiyor veya hiç bakmıyor.

  • nhk ni youkosu  (26.11.23 19:15:25) 
park halinden harekete geçen şoför sinyal verip, aynadan yola bakıp kontrollü çıkış yapmalıdır. park eden araç ise parktan sonra kontrollü olarak kapıyı açmalıdır.

araç şoförü hatalı. motor veya diğer araç şoförleri kenardaki yüzlerce aracın içini görüp kontrol edemezler.
  • avatar is back  (26.11.23 19:17:28) 
motor da hatalı, çünkü "park halindeki aracın kapısı açılmaz" diye bir kaide yok. araç sürücüleri yol ve trafik durumuna uygun kullanmak zorundalar, genel kaide budur. ona göre sıfır geçmeyecek veya sıfır geçiyorsa da güvenli şekilde durabilecek hızda geçecek. hapis falan çıkmaz, para cezası da zannetmiyorum.


  • malheiros  (26.11.23 19:55:07 ~ 19:55:42) 
İki taraf da hatalı değil mi? Motosiklet hakkında çok bir bilgim yok ancak eğer doğru biliyorsam motosikletlerin şerit kullanımları otomobillerle aynı. Yani motosikletli eğer sağ şerit kapalıysa sol şeridi ortalayarak gitmeliydi.

Aynı şekilde araçtan çıkarken emniyetli çıkış yapmak da park halindeki aracın sürücüsünün vazifesi.

Burada tek başına ya o ya bu hatalıdır demek çok mümkün değil gibi.
  • akhenaten  (26.11.23 20:15:31 ~ 20:17:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.