[]

Yan bina yıkılırken kepçe bizim duvarı da yıkmış

Annemle babamın oturduğu evin bitişiğindeki binayı kepçe yıkarken bizim de bir odanın duvarını yıkmışlar. Ortalık toz içinde kalmış ama adamların tek dediği "yıkım bitince yaparız"

Babam da pek anlamaz bu işlerden. Zorla polis çağırıp tutanak tutturduk. Adamlardan da tarih istettim, yarım ya da öbür gün yaparız demişler ama ev toz içinde. Annem yaşlı mümkün değil tüm evi bugün temizlesin, uyusunlar.

Ev zaten odadaki yıkım yüzünden buz gibidir şimdi, kombiyi ne kadar açarlarsa açsınlar.

Mağdur olmamaları için ne yapabiliriz bilgisi olan var mıdır acaba?

 
Mağdur olmamaları derken, yasal olarak yani. Tutanak tutturduk, 1 günlük otel ücretini karşılamalarını, duvar yapıldıktan sonra da temizlik ücretini odemelerini istiyorum ben. Mümkün müdür?


  • akatreil  (26.11.23 15:00:11) 
bunu duvarı yıkan şirketin sahibiyle konuşun. eğer paranız varsa faturalı şekilde kendinizin yaptıracağını ve hiçbir şekilde kendinizin seçtiği ustalar dışında kimseyi kabul etmeyeceğinizi belirtin çünkü kendisi muhtemelen usta tutturup ucuza kötü bir işcilikle olayı geçiştirecektir. temizlik de aynı şekilde.

süre verin. eğer yapmazsa avukatla beraber işlemleri başlatacağını da söyleyin.

hasar ne kadar büyük bilmiyorum ama 1 gün yetmeyebilir. 2-3 gün sürebilir. Evin kaskosu varsa kaskoyla da görüşün.
  • false pretension  (26.11.23 16:19:28) 
yıkım ekibi ve yıkılan binanın yerine inşaat yapacak müteahhit farklı firmalardır. Yıkımı yaptırtan ve yeni binayı yapacak olan müteahhit e mutlaka ulaşın ve yazılı taahhüt alın.
belediye ye gidin fotoğraflarla başvurunuzu yapın. yıkım ekibi yarın gittiğinde müteahhit beni ilgilendiren bir durum yok yıkım firmasına ulaşın diyebilir.

  • jamswety  (26.11.23 17:21:15) 
duvara naylon bir şey gerebilirler
yarın iş günü çok rahat birilerini bulup yaptırabilir
zabıta da bakar herhalde bu işe

adamı şimdiden arayıp yarın için yaptırılmasını istiyorum sen de ustaları, malzemeleri ayarla koskoca müteahhitsin çevren vardır, kış günü böyle olmaz demeniz lazım
  • bir soru sorcam  (26.11.23 19:18:56 ~ 19:19:42) 
Yıkım devam ettiği için aslında hemen yapamayız diyorlar. Ev tüm gün 5 şiddetinde deprem oluyor gibi sallanıyor çünkü, sıva vs tutmaz. O da yarın ya da öbür gün bitecek diyorlar :/ tutanak tuttuk, polisle birlikte. Eğer adım atmazlarsa kendimiz yaptırıp dava acicaz artık o zaman.


  • akatreil  (26.11.23 23:23:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.