[]

Kedi mamasi onerisi

Annemin 2-3 yasinda kisirlastirilmis erkek kendisi var (bu bilgiler onenmli mi bilmiyorum hic). Daha once aldigi mamayi artik buyuk palette satmiyorlarmis, pahali oluyor diyor, takma ona desem de pek ikna edemedim. Rahatca markette bulunan veya benim internetten siparis edip yollayacabilecegim bir sey olsa guzel olur.




 
Ek sorular

Su an friskies somonlu kullaniyormus. Orta halli bir sey harhalde.
1. Bu iyi midir? Sanirim biraz kilo almis kedi ama bakinca cok oyle sisman bir Hali yok.
2. Mamanin ustunde "kisirlastirilmis" ibaresinin olup olmamasinin bir onemi var mi?
  • 14  (26.11.23 11:08:00 ~ 11:09:12) 
her kedinin damak tadı farklı oluyor. yani en güzel mamayı yemeyebiliyorlar.

şimdi çok özenli kedi anne babaları gelip açıklar ama benim tecrübemde friskies somonlu fena olmayan bi mama. ama friskies farklı seviyelerde bu en iyileri olmuyor. yiyorsa devam edilebilir.

kısırlaştırılmış değil sterilize edilmiş olarak geçiyor genelde mamalar.
  • gurur  (26.11.23 11:26:05) 
Erkek kedilerde ürolojik sorunlar dişilere göre daha sık görünüyor onun için özellikle kısır erkek kediler için mama seçimi önemli. Her kedinin damak zevki farklı evet ama illa ki kaliteli mamalardan bi tanesin beğenecektir. Ayrıca bi markanın tek et türü maması da olmuyor. Benim haydur mesela tavuk, balık sevmiyor, düz kırmızı etçi :) O nedenle aynı markanın tavuklusunu yemezken dana etlisini saniyeler içinde hüpletiyor.

Öncelikle Friskies tam bi çöp mama. Hani ara sıra verecekseniz abur cubur gibi OK ama temel mama o olacaksa hiç o topa girmeyin.

Orijen, acana, nd, royal canin, brit care, hills iyi kalitede mamalar. Brit daha orta segment ama fiyat olarak diğerlerine göre daha uygun. Bunlardan birini seçip ölçülü verirseniz ilerdeki veteriner masraflarından yırtmış olursunuz :D Hepsi de internetten sipariş edilebiliyor. Kampanyaları takip edince de bayağı uyguna alabiliyosunuz.

Son olarak çok mecbur kalmadıkça markette satılan mamalardan almayın.
  • e mice  (26.11.23 16:27:42) 
market mamaları lütfen vermeyin kolay ulaşılabilir olsa da içerik olarak inanılmaz kalitesiz ve zararlı hepsi. şu an piyasada kaliteli olarak bulunan royal canin, nd, hills var ama fiyatları tuzluca. hem fiyat uygun olsun hem kalite görece iyi olsun derseniz ineceğiniz en alt seviye temizmama'nın bonacibo mamaları olsun. market mamaları ya da internetten bulabileceğiniz enjoy, proline, goody gibi markalar kesinlikle almayın. fiyat performans olarak la vital markasına da bakabilirsiniz. ve mutlaka alacağınız mama kısırlaştırılmış kedi maması olsun.


  • mtfbwy  (26.11.23 18:21:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.