[]

statü mil biriktirme

selamlar, kısaca sorum şu; yılda 3-4 defa yurtdışı, 10-15 defa yurtiçi uçak seyahati yapan birisiyim. her zaman thy ile uçmasam da bir m&s classic kart sahibiyim. geçen gün bir arkadaşımın misafiri olarak istanbul havalimanı cip lounge'a girdim ve müthiş bir kalabalık vardı.

buraya girmek için business uçmak veya m&s elite kart sahibi olmak gerekiyormuş. kendi birikmiş statü millerime ilk defa bir bakayım dedim, 11.000 mil yazıyor, 29.000 mil daha lazım diyor.

bu kadar statü mili kazanmak için ortalama ne kadar uçmak gerekiyor senede? veya bu kartı almanın başka bir yöntemi mi var?

cip lounge'daki kalabalığı görünce açıkçası bu karta erişimin daha kolay olacağını düşünmüştüm, pek öyle bir manzarayla da karşılaşmayınca şaşırdım doğrusu.

 
Ben bir yıldan az bir süre her hafta 2 yurtiçi uçuş yaparak olmuştum 2015'te. şu an biraz daha zorlaşmış olabilir yurtiçi uçuşla almak çünkü gittikçe verilen miller "reel olarak" azaldı yıllar içinde. parayla da alınabiliyor statü milleri. bir de kredi kartından gelen millerle filan da alınabiliyor olabilir.


  • perferil  (25.11.23 16:50:09) 
haftada bir uçuşla olabiliyor gibi. şirketler çok uçan çalışanlara alabiliyor. insanlar parasını ödeyip giriyor ya da kartı alıyor da olabilirler. bana saçma geliyordu fakat geçenlerde sürekli ertelenen ve totalde 4-5 saate denk gelen bir rötar yaşayınca tek seferlik alım dahi mantıklı geldi. elzem değil ama hakkını veriyor.


  • sparkle kiddle  (25.11.23 20:09:12) 
Net olarak gereken uçuş sayısı verilemez. Gideceğiniz rota, bilet tipi vs oldukça etkiliyor puan durumunu. Kontrol etmek istersen eğer, mil hesaplama makinesi var THY'nin sitesinde.


  • nhtzmc  (26.11.23 12:07:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.