[]

Küvet tıkanıklığı

Birkaç ay önce 20+ yıllık biraz bakımsız bir daireye taşındım.
Giderde saç, kıl vs yok. Ama duş alırken bi yerde bi tıkanıklık olup su yükseliyor, birkaç dakikadan fazla kalmak kirli suda yıkanmaya dönüyor. Suyu kapattığımda birkaç dakika içinde akarak boşalıyor ama, giderden aşağıya giden su, duş başlığından akan sudan az işte.

Bir kutu kireç çözücü döktüm geceden, işe yaramadı.
Tesisatçı çağırmayı düşünüyorum ama o son raddeye gelmeden önce yapabileceğim birşey varsa ben yapayım istiyorum. Önerilere açığım, teşekkür ederim

 
Bi de kötü koku oluyor, yazmayı unutmuşum editleyemiyorum*


  • owaki  (23.11.23 21:53:19) 
Nalburdan kostik alın , yarım kilo alın kalanı evde saklarsınız. Granül halde ürün,
2 litre civarı suyu kaynatın , tıkanıklığa göre 2-3 yemek kaşığı kostiği deliğe döküp kaynar suyu kostiğin üzerine dökün. Açılmazsa tekrarlayın, eninde sonunda açar.

  • synax  (23.11.23 22:07:38) 
başta migros-bim-şok vb. her markette olan market markası lavabo açıcıları bile deneyebilirsiniz. Kuruyken, delikten iki paket döküp üstüne 3-4 lt kaynar su döküp 2dk bekleyip sonra soğuk su akıtacaksınız. (sıvı lavabo açıcının bir artısı var mı bilmiyorum ama bu granüller hem ucuz hem gerçekten iş görüyor)

Olmazsa tesisatçıların kullandığı çok daha fena bi asit var ama o son çare bence.

edit: kostik zaten sodyum hidroksitmiş, bu lavabo açıcılar aynı madde.
  • nhk ni youkosu  (23.11.23 22:12:01 ~ 22:32:48) 
www.n11.com

Bim'de de vardı sanırım.
  • Mirket  (23.11.23 23:15:00) 
Porçöz jel lavabo açıdan alıyorsunuz, küvetin deliğinden şişenin yarısını döküp tüm gece bekliyorsunuz. Ertesi güne harbi çekilmiş tüfek namlusu gibi oluyor borular.


  • thracia  (24.11.23 07:33:30) 
hocam lavabo açıcı ve kireç çözücü gibi ürünler belli tıkanıkları çözerler. ancak örneğin tadilat vs. gibi sebeplerle beton parçası veya conta gibi şeyler de tıkanıklık yapıyor olabilir. bunlar için en iyi çözüm eski usül pompa. su açıp küveti belli seviyeye kadar su dolduracaksınız, sonra da deli gibi pompa basacaksınız. o arada dışarı çıkan katı (çözünmeyen) atıkları da elle toplayacaksınız. bu da olmazsa mecbur tesisatçı bakıp açacak.

koku olayı muhtemelen tıkanıklıkla alakalı değildir. küvet gideri ile genel gider arasında S boru veya çekvalf yoksa o koku gelir (hatta yaz aylarında kanalizasyondan sinek/böcek gibi şeyler de gelebilir). onun çözümü ise sıkıntılı. tesisatçının zemini kırıp gideri komple değiştirmesi bile gerekebilir.
  • shadowfollower  (24.11.23 08:26:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.