[]

airpods yerine başka kulaklık alınır mı?

dışarılarda toplantıya bağlandığımda kullanabileceğim gürültü engelleyici özelliği de olan bir kulak içi bluetooth kulaklık bakıyorum ama airpods pro'lar çok pahalı. iphone 14 kullanıyorum. başka bir marka alsam yine memnun kalır mıyım yoksa apple gibi olmaz mı? çok kullanacağım bir şey olmadığı için 4-5 bin para vermek istemiyorum.




 
airpodslar mikrofonda iyi değil. çok kötü yorumlar var


  • jelly bear  (23.11.23 15:20:48) 
macbooktan mı bağlanacaksın yoksa iphone 14 mü?

gürültü engelleme senin duyduğun dış gürültüyü biraz engeller ama karşı tarafın seni net duyması için Apple telefonlar ve macbooklar HERHANGİ bir mikrofonu zaten "voice isolation" modunda temizleyebiliyor.

Ben olsam düz kablolu Earpods alırım.(sadece telefon içinse)
www.amazon.com.tr

Sadece airpods değil çoğu/tüm bluetooth kulaklık mikrofon işinde kötü.
  • nhk ni youkosu  (23.11.23 16:24:05) 
Samsung buds alırsan memnun kalırsın. En son model.


  • prole  (23.11.23 16:29:24) 
kablolu istemiyorum baseus var AirPod’a benzeyen ama iyi midir bilmiyorum

AirPods ikinci nesil olabilir belki fiyatı uygun ama gürültü engelleme özelliği yok
  • yetkili birine benzeyen abi  (23.11.23 18:38:30) 
airpods'ların birebir çakmaları var, fakat onlarda anc ne derece iyi çalışır bilmiyorum. fiyatları 450 lira, iphone gerçek airpods olarak görüyor. magsafe kablosuz kutu ile geliyor falan. eğer 4-5 bin vermek istemiyorsanız, böyle bir şey denemeye değer; çünkü diğer türlü iphone için anc'li sadece airpods pro alacaksınız, diğerlerini geçin.


  • malheiros  (23.11.23 18:54:03) 
airpod'un hiç bir versiyonu sesinizi karşı tarafa düzgün göndermiyor. apple store'a uğrayıp test etmek istiyorum derseniz bağlanıp birini arar denersiniz nasıl iyi duyuyor mu diye.

bluetooth üzerinden gidebilen verinin sınırlı olmasıyla alakalı diye açıkladı apple'daki çalışan. diğer markaları bilemiyorum.

mac'ten bağlanıyorsanız, kendi mikrofonu & ses temizleme daha mantıklı
  • wct3 org  (23.11.23 22:46:11) 
iPhone 4 ve 6S Plus'ta yıllarca EarPods kullandım. Kaç tane parçaladığımı hatırlamıyorum bile. Evet ses kalitesi bakımından fiyatına göre gayet vasattı ama mikrofon kalitesi gayet iyiydi. Mikrofon kalitesi nedeniyle yıllarca başka kulaklık araştırmaya gerek bile görmemiştim.

Ama kablolu kulaklıktan sıkılıp kablosuz kulaklığa geçmek istediğimde çeşitli seviyelerden marka ve modeller kullandım. QCY'nin üç kuruşa satılan kulaklığını aldım, mikrofonu yoktu desem yalan söylemiş olmam. Xiaomi'nin üç kuruştan biraz pahalıya satılan kulaklığını aldım, çok az gürültülü ortamlarda iş görüyordu ama gürültü birazcık artınca işlevsiz hale geliyordu. Şimdi ise Jabra Elite 85T kullanıyorum (Markanın 2 sene öncesinin en üst modeli) ve orta seviye gürültülü durumlarda iş yapıyor ama gürültü çoğaldıkça bu da işlevsiz hale geliyor. Şu anda en iyi kablosuz kulaklığı da alsanız muhtemelen benim kulaklığımdan çok daha iyi olmayacaktır, biraz daha iyi olacaktır.

Bu nedenle yerinizde olsam mutlaka kablolu ve mikrofonu ağız seviyesinde olan bir kulaklık alırdım. Evet kablosuz kulaklıklar aşırı pratik, kullanımı kolay ve kablo koparma derdini hayatınızdan çıkarıyor ama mikrofon kaliteleri hala basit bir kablolu kulaklık seviyesinde değil.
  • 10551037  (23.11.23 23:16:41) 
airpods 2.nesil pişmanlıktır.


  • gule gule  (23.11.23 23:21:30) 
@gule gule Neden?

@malheiros 450 liralık çakma bir ürünün ömrü ne kadar uzun olur sence? para harcamayayım dediysem bütçem 3 bin. 7-8 bin vermek istemiyorum diyorum.
  • yetkili birine benzeyen abi  (23.11.23 23:27:42) 
ilk neden mikrofon: çok kötü, herhangi bir görüşme yapacaksam airpodsun mikrofonundan kaçınıyorum. bilgisayarda isem bilgisayarın dahili mikrofonunu seçiyorum, telefonda isem kulaklığı çıkarıp normal konuşuyorum, yarardan fazla zarar.

ikinci neden pil ömrü: aldıktan 4-5 ay sonra pilde sıkıntılar başladı, özellikle bir tarafın diğerinden önce bitme olayı var ki hayattan soğutuyor. diğer kulaklıklar da belki böyledir bilmiyorum ama o parayı verdikten sonra daha iyi pil ömrü bekliyorsun. özellikle günde 2-3 saatten fazla kulaklık kullanacaksan büyük sıkıntı.

üçüncü neden anc: ben alırken kulaklığı anc o kadar yaygın değildi şu an böyle bir teknoloji varken anc olmayan kulaklık almazdım, özellikle yıllarca kullanmayı planlıyorsam.

ses kalitesi olarak kötü değil, hoş benimki bozuldu sesi yukarı hoparlörlerden veriyor ama bu bana özel sanırım.
  • gule gule  (23.11.23 23:52:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.