[]

Kredi cekerken nelerde dikkat etmeliyim?

Gunaydin, ilanlardan da anlayacaginiz uzere araba almak niyetindeyim. Bir kismi icin kredi cekecegim. Daha once hic cekmedim, bilmem gereken neler var?

24 ay ve 36 ay vadeye baktigimda, arada 3 bin lira falan oynuyor. Biraz sıkısıp 24 ayda odemek mi, yoksa daha rahat bir sekilde 36 ayda odemek mi? Ne onerirsiniz? Bir de en uygun krediyi Kuveyt Turk ve Turkiye Finans veriyor. Hic alakam olmayan bankalar bunlar, kredi cekilir mi, tesekkurler


 
Günaydın,

Ben de 12 aylık Türkiye Finanstan araç için kredi çektim, araç kredisi olursa oranlar daha uygun oluyordu bundan 4 ay önce.

En önemli koşul bana göre kredi oranınız ve evrak vs. dosya masrafı eklendiğindeki toplam tutar ve aylık ödemeleriniz.

Ayrıca krediyi çekerken size sigorta ve kaskoyu da zorunlu onlardan yapmanızı isteyecekler. Ve araç kredi süreciniz boyunca bankaya rehinli olacak, kredi ödemesi bitince borcum bitti rehini kaldırın diye tekrar gidip evrak işlemi yapmanız lazım.

24 ile 36 ay arasında 3 bin TL fark olduğuna göre çok büyük bir meblağdan bahsetmiyoruz sanırım. Aynı zamanda araç almayı düşündüğünüz yerler ile de görüşün mutlaka onlara özel başka faiz oranları olabiliyor.

Kendi fikrim yılbaşından önce bu durumu halledin, şu anki aylık ödeyeceğiniz örneğin 10 bin TL ile şubat ayından sonraki 10 bin TL aynı değerde olmayacak.

Şimdiden hayırlısı olması dileğiyle.
  • c0sh_kun  (23.11.23 08:39:27) 
Taksit özelinde konuşacak olursak şu ortamda taksitin uzun olması istenen bir şey.

Eğer 36 ayımı bağlamak istemiyorum gibi bir düşünceniz varsa siz yine 24 taksit yapabilirsiniz kendi kendinize. Siz taksit tutarlarınızı 24 ay gibi düşünüp her ay buna denk gelen parayı ayırır para piyasası fonuna aktarırsınız. Taksitlerinizden o ay artan tutar fonda birikir. 24 ay dolduktan sonra artık maaşınızdan ayırmadan o fondan ödersiniz taksitleri. Faizden gelen tutar da sizin cebinize kalır ya da 3.000 liralık farkı kapatmış olursunuz.
  • akhenaten  (23.11.23 08:48:31) 
kasko ve sigortayı bankadan yaptırmak zorunda değilsin. dışardan yaptırıp alacaklı bankayı ekletebilirsin. ayrıca kredi bittiğinde rehin kolayca kalkıyor


  • paintov  (23.11.23 13:33:15) 
Ben çok salaklık tecrübesi bi tavsiye vereceğim. Krediyi çektikten sonra hesabınıza aktarmayı unutmayın. Eğer birkaç güne (belki 1 bilemedin 2 hafta) aktarmazsanız banka krediyi otomatik olarak geri alıyor. Sonra baştan uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Ben mobil appteki kredi kısmını bir tür hesap gibi düşünmüştüm ve hep orada kalacak sanmıştım. Kimse bana parayı çekmen lazım dememişti :/


  • amsterdam otlu sigarası  (23.11.23 14:15:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.