[]

hakan çalhanoğlu neden milli takımda çok kötü?

yani milanda yıllarca oynadı, inter'e gitti oranın bel kemiği oldu, piyasa değeri zaten çok iyi 40m€ falan. ama milli takımda istisnasız çok kötü.

şenol, fatih terim, luçesku bilimum hoca da gördü, farklı sistemler, farklı oyun tarzları gördü falan. ama hiç öyle bizi ipten aldığını görmedim. nedir bunun sebebi acep?


 
Messi de Barca'da almadık kupa bırakmadı ama Dünya Kupası'nı 40 yalçına yol alırken aldı, çünkü Barca'da onu oynatan farklı şekilde yetenekli insanlar vardı, öyle düşünmek lazım etrafındaki otuncular ne kadar yetenekliyse sen de o kadar öne çıkıyorsun.


  • Bir ben var benden şurada  (23.11.23 00:39:14) 
kısmen haklısın hocam da milli takım da şu an kötü değil ki iyi topçular var.


  • avatar is back  (23.11.23 00:49:34) 
Abi işte belli bir zaman sonra da kronik hale geliyor sorun, bence bi noktadan sonra kendisi de inancını yitirdi ama milli takını da bırakıyorum diyemediği için buraya geldi konu.


  • Bir ben var benden şurada  (23.11.23 00:55:48) 
Bence umursamıyor, mental olarak hazırlanmıyor ya da hazırlanamıyor.


  • halitkin  (23.11.23 01:33:41) 
Bana da sallamıyor gibime geliyor.

Yani elbette alıştığı kişilerle oynamıyor, bire bir Inter'deki performansı beklemem ama ikinci lig topçusu gibi de oynamazsın o kalitede biri olarak. Herkes de sürekli ona top atıyor, koşu yapıyordu oynadığı takım aşırı kaliteli, milli takım leş değil yani.
  • chicha_v2  (23.11.23 10:24:03) 
öyle değil aslında ama böyle bir algı yayıldı değiştirilemiyor bir süredir. ilk başta çok yüksek potansiyelli bir hücum oyuncusu olarak başladı oynamaya öyle olunca her maç sansayonel şeyler göstermesi beklendi (ama aslında hiç o tarz bir oyuncu değildi ki sonra ortasaha oluyor zaten) onu karşılayamayınca böyle denmeye başlandı. bir süre etkisiz gittikten sonra belli bir dönem milli takımda çok iyiydi (istatistiklere bakarsanız 17 gol 15 asisti var zaten çoğu o dediğim aralıkta gelmiştir bunların) ama artık o beklentiyi karşılayamamış futbolcu yaftası yapışmıştı üstüne o arada biraz sessizleşti bu yorumlar ama algı değişmedi yine de. ardından zaten ortasaha oyuncusuna evrildi aslında gayet iyi maçlar çıkarıyor genelde yaptıkları görülmüyor bir tane ayağı kaysa o ön plana çıkıyor. algı yerleşince artık kırılması çok zor. forvet olsa hadi 2 gol atar susturur ama bu mevkide o kadar ön plana çıkması da zor. ancak pas trafiğindeki rolü, top kaybetmemedeki başarısı gibi şeyler ortasaha için çok değerli olmasına rağmen sansasyonel şeyler olmadığı için göz ardı edilebiliyor. son oynadığı maçta mesela yaratılan bir pozisyonun başrolündeydi ama o pozisyonun sonunda ayağı kaydı o kaldı akılda.


  • pietro crespi  (23.11.23 10:46:20 ~ 11:21:59) 
bence milli takimi kucumsuyor. onemsemiyor.

en kisa zamanda arda'nin oraya monte edilmesi dilegiyle...
  • bohr atom modeli  (23.11.23 13:50:33) 
ben katılmıyorum. hakan'ın kötü oynuyor oluşu, üzerine yapışmış bir önyargı bence.

mesela üstteki arkadaş yerine arda'nın oynaması gerektiğini yazmış. hakan bir 8 numara hatta bazen 6 numara. arda ise 10 numara. hiç maçını izlememiş olanlar hakanın maestro gibi ipleri eline almasını, takımı yönetmesini, her maç gol asist katkısı yapmasını bekliyor. hakan inter'de de bunu yapmıyor, milan'da da yapmıyordu. o özellikte bir oyuncu değil.

şimdi kontrol ettim, milli takımla 82 maç, 17 gol, 15 asist. bu katıyı veren 6-8 oyuncusu kaç tane var?
  • brakgn  (23.11.23 15:52:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.