[]

30 senelik binadan daire alınır mı?

Dostlar merhaba,
Oturduğum semt iyi diyemeyeceğim, insan kalabalığından ve curcunadan geçilmeyen hindistan tarzı bir semtte oturuyorum fakat bina ve daire çok yenince güzel. Onun hatırına duruyoruz birazda. Fakat semti değiştirelim daha temiz geniş yolları parkları olan Ankara konurkent tarafında baktığımız evlerde site olup 30 senelik binalar. Pederle tartışıyoruz “30 senelik binadan daire alınmaz 2000 yılı öncesi yapı denetim yoktu, millet kafasına göre beton döküyordu. 2000 sonrası yapidenetim geldi beton kalıp sistemi” falan diyor.
Nedir bu işin asli astarı. 30 yasindayim. 30 sene otursam ev 60 yıllık olacak bende bilmiyorum siz ne dersiniz.


 
Ben küçük de olsa yeni bir binadan daire almanızı tavsiye ederim. 30 yıllık dairenin kentsel dönüşüme girme ihtimali var ama belki 10, belki 20 yıl sonra girer.

Deprem konusu direkt birinci tehlike zaten, onu yazmayı unutmuşum. Ben 30 yıllık binaya güvenip oradan daire satın almam.
  • hayirsiz  (22.11.23 17:17:26) 
Ankara, Türkiye fay haritasındaki kırmızı bölgenin dışında.
Evet, Gölcük depreminden sonra yönetmelik değişti ama son deprem bize pek de bir şeyin değişmediğini gösterdi
Ben olsam yaşa başa bakmam.
  • Mirket  (22.11.23 17:21:33) 
30 senelik binadan ev alınmaz bina yorgunluğu oluyor dediler bana ayrıca 10 sene sonra geri dönüşümde 1 ev parası daha isteyecekler sizden. en az 10 senelik ev mantıklı olabilir.


  • eja  (22.11.23 17:37:50) 
alınmaz diye bir şey yok, evi değerli kılan sadece beton olması ve yaşı değil dairenin arsa değeridir, özelkile geniş bahçeli ,iyi lokasyondaki site içerisindeki dairelerde arsa payı daha fazla oluyor.

Söyle bir örnek vereyim,

Diyelimki daire merkezi konumda ve 3 katlı , yarın bir gün kentsel dönüşüme girildiğinde yeri geliyor 10 katlı sağlam binalar yapıyorlar. Böyle olunca daire sahipleri daha karlı çıkıyorlar.

Konumuna göre merkezde olan bazı dairelerde ofis olarak daha fazla kira getirisine sahip olabiliyor.

Bu tamamen lokasyon ve bölgenin geleceği ile alakalı bir durum.

Ama çevrede ve binada hiç bir potansiyel görmüyorsanız, arsa paya düşük , vb durumlar var ise o zaman tabiki sadece oturum amaçlı değerlendirmesi mantıklı değil.
  • Rao  (22.11.23 18:02:21) 
Alınmaz!


  • halitkin  (22.11.23 20:16:23) 
Deprem yönetmeliği 2007’de güzel olmuş, 2007 sonrası iyidir diye okumuştum ekşide


  • sagini solunu bilmez cahil  (22.11.23 20:27:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.