[]

Miras kalan arsaları toplayan emlakçının ne gibi bir yaptırımı olabilir?

Merhaba,

Toplamda 5 kardeş olan eşimin annesinin Şile köylerinde parça parça miras kalan arsa payları mevcut(10m2, 20m2 gibi). Bir kaç gün önce toplanarak bölgedeki bir emlakçıya gidip haberimiz olmadan devir işlemleri gerçekleştirdiler. Annesi bizi aradığında toplamda 448 m2 arsa için her kardeşin 400 bin lira gibi bir bedelle devredeceklerini söylediler. Biz duruma itiraz ederek eşimin annesine telefonda engel olarak satış için imza atmasına engel olduk. Bu durum karşısında emlakçı satışın böyle yapılamayacağını söyleyerek herkesin imza atması gerektiğini söylemiş ve diğer kardeşlerle kadına baskı yapmışlar. Yine de imza atmasına engel olduk ve diğer kardeşlerin imza atarak paralarını aldıklarını öğrendik. Yani işin içerisinde bir kötü niyet var. Emlakçı "ben de senin paylarını satmana engel olacağım" gibi kötü niyetli bir yorum yapmış. Bu durumda arsaların büyük çoğunluğunun artık sahibi olan emlakçının ne gibi bir yaptırımı olabilir öğrenmek istiyorum.


 
Google da "şufa hakkı" ile ilgili araştırma yapın. Emlakçıya olan satışı iptal edebilirsiniz diye düşünüyorum.


  • hayir ben degilim  (22.11.23 16:06:13) 
yaptırımı olamaz. izale-i şuur davası açıp ortaklık bozulabilir sadece


  • jelly bear  (22.11.23 16:22:12) 
Ben sizin yerinize olsam, o emlakçıyla anlaşıp ben de hissemi satardım. Şüfa hakkını kullanabilmek için diğerlerinin hissesini satın alacak gücünüzün olması lazım. Aynı sebepten izale i şuyu davası açılsa çok da karlı bir konuma geçemezsiniz.
Tanıdık avukatınız varsa, mahkemeye gidip gelmeyi seviyorsanız falan o ayrı tabi.

  • Mirket  (22.11.23 17:27:24) 
Şufa hakkı sebebiyle diğerlerinin hakkını neden almaya ihtiyaç duyalım ki? İzale-i şuyu davası da bizi etkileyecek gibi görünmüyor. Bölgedeki gelişmeler sebebiyle dava hakimin daha önüne düşmeden emlakçının verdiği teklifin 3 katına rahatlıkla yeni bir alıcı bulabiliriz. Esas amacımız arsada olabildiğince beklemek. Bu sebeple emlakçının bu ultimatomunun bir geçerliliği olup olmadığını bu sorguluyoruz.


  • onepointzero  (22.11.23 19:41:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.