[]

Yine bir araba sorusu. Polo vs Fabia

Tum ozelliklerinin ayni oldugunu dusunursek, hangisi ve neden?
Gonlumden gecen polo, satisi da daha kolay ama fabia da fiyat olarak bi tik dusuk kaliyor.

2018 ve sonrasi, 50 bin km ye kadar, temiz bir polo ya da fabia almak niyetindeyim. Dsg sanziman benim de gozumu korkutuyor fakat yine de konforu, toklugu ve yol tutusuna deger diye dusunuyorum. Hic bozulmayan konforsuz bir japon grubundansa tercihim bu yonde. Bahsedilen araclarin cogunu da uzun sureli kullandim.

Bir de bir tanidigimiz var al-sat yapan, asagidaki ilanlari atti. Bunlari da yorumlarsaniz sevinirim. Opel corsa cok yeni, aklimi celmedi degil ama ben isinamadim bu arabaya. Kullandim onu da. Bi degisik geldi surusu falan, şanzimani nasildir ya da nasil sorunlar cikarabilir? Corsalarla ilgili hicbi bilgim yok.

Tesekkurler

shbd.io

shbd.io

shbd.io

 
Uzun yıllar kullanan biri olarak Fabia +1
Tam bir fiyat performans

  • gergedan  (21.11.23 14:38:27) 
Her ne kadar hepsi ayni grubun ürünleri olsalar da şöyle bir sıralama var

VW > Skoda > Seat

Ben kendim şahsen Skoda kullanıcısıyım. (Fabia değil) Skoda grubunu öneririm. Hatta VW'e göre daha çok beğeniyorum.

Öncelikle arabanın motor teknolojileri ve platformları komple aynı. Genelde dizayn farklılıkları oluyor. VW grubunu genel olarak ikinci elde elden çıkarmak da daha kolay.

O attıklarından ben olsam Corsa alırım. 2023 model olduğundan. YTD
  • nuevo  (21.11.23 14:41:32) 
VW > Skoda > Seat buna +1

fakat yol tutuş, tokluk falan gibi disiplinlerde bu araçlar (opel yani stellantis grubu dahil) arasında aman aman farklar yok, hepsi aynı arabanın laciverdi.

o sebeple ben olsam DSG bombasını elime almaktansa corsa ya da Peugeot 208 bakardım. bunların otomatik şanzımanları -eğer yeni modellerinde değişmediyse- aisin üretimi 8 ileri ve dsg'den çok daha sorunsuz. yine stellantis araçları vw grubuna kıyasla daha donanımlı.

örnek ilandaki poloya 835 verene kadar sıfır yeni kasa corsa otomatiğe 1 milyon verilir. muhtemelen liste fiyatının altına da iner bayiler şu ortamda. üstelik polo'nun kasko değeri 680 bin lira. yine aşırı şişirilmiş bir ilan. bu aracın maksimum ederi 700 bin, o da gerçekten kusursuz ise ve cam tavan opsiyonundan dolayı.
  • orient blue  (21.11.23 14:53:40) 
Opel icin: uzun yillardir corsa kullaniyorum. Simdi de ilandaki corsa’dan var bende. Surusunu sevmediyseniz hic girmeyin ama corsanin performansindan cok memnunum ben
Uzun mesafe, kisa mesafe, yokus, yagis vs hicbir zaman uzmedi beni. Guclu, performansi iyi bir araba.

Ayrica orient blue’nun son paragrafi +1
Ben corsa kullancisiyken vw polo alacaktim ama sonra fiyati costu diye corsa aldim yeniden. Iyi ki de almisim. Fiyatlari inanilmaz abarti oldu. Gerek yok bence.
  • mor oje  (21.11.23 14:56:20) 
Fabianın fullu poloyu eziyor ancak fabia aldın mı satamazsın. Bende alacaktım. Almak istediğim fabia 1 sene ilanda kaldı ama clio ve poloların hepsi satıldı. Corsaya girmeye gerek yok. Polo alınır.


  • mikahakkinen  (21.11.23 14:57:20) 
2023 sıfır polo 1.0 life dsg 1.005.000 tl iken 6 yaşındaki arabaya 835 verilmez


  • jelly bear  (21.11.23 15:12:27 ~ 15:12:36) 
sırf türkiye'deki vw fetişi yüzünden fabia diyeceğim.


  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (21.11.23 19:50:11) 
Almanların DSG problemi var, Fransızların PureTech motorlularında triger kayışı sorunu var. Yerinizde olsam hepsini eler, Japon ya da Kore bakardım. En olmadı ABD'li Ford. Alırsın Ford, olursun lord :)


  • halitkin  (22.11.23 20:43:29) 
Japon ve Kore grubunu cok konforsuz ve teneke buluyorum Allah affetsin. Bozulmuyor diye de her bindigimde bu konforsuzlugu yasamak istemiyorum.

Insallah şanzimani elime alinca da boyle konusabilirim. Ay Allah'im gecinden versinnn :)
  • balpolen  (22.11.23 21:13:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.