[]

nasil dil ogreniyorsunuz?

uygulama, yontem vs.

felemenkce ogreniyorum. bununla ilgili kaynak varsa onu da paylasabilirsiniz.

tablet mi yoksa defter mi kullaniyorsunuz?

simdiden tesekkurler.

 
Almanca öğreniyorum. Her gün Bild okuyorum. Excel kullanıyorum. Günlük kelime hedefim var. Google Çeviri kullanıyorum. İngilizce olarak öğreniyorum.

Uygulamaları hiç sevmiyorum. Oyun gibi geliyor bana.
  • dissendium  (21.11.23 13:23:11) 
Bir süre dualingo'dan "dutch" öğrenmeye çalıştım ama bir süre sonra gereksiz tekrarlar yüzünden canımı sıktı, bir senelik ücretli üyeliğin 3-4 ayını aktif olarak kullanmışımdır.

Tekrar başlamak istediğimde gidip İngilizce anlatan bir gramer kitabı alırdım, tabletten bakacaksam da not alabileceğim şekilde olmasını isterim.

Telaffuz için online kaynaklar şart, örneğin "ontbijt" telaffuzunu kırk yıl düşünsem bulamam.
  • kimlanbu  (21.11.23 14:53:58) 
Dilin temelini bir yerden almak mesele degil ama bir dili ögrenmek istiyorsan o dille yasamali ve o dilin speaker'lari ile konusabilmelisin. Flemenkçe her seyiyle süper yetersiz bir dil, maalesef unutman çok kolay olacaktir.


  • Yourcousinmarvinberry  (21.11.23 21:25:05) 
bir dil öğrenmenin en iyi ve zaman kazandıran yolu , faklı bir dil ile öğrenmek, örneğin ingilizceniz orta seviyede ise almancayı İngilizce dersler üzerinden öğrenildiğinde, hem daha fazla kaynağa ulaşılmış hemde mevcut ingilize seviyesi geliştirilmiş ve tazelenmiş olur.


  • Rao  (21.11.23 22:25:46) 
Kindle ile seviye hikaye kitabı okuyorum

Spotify ile podcast dinliyorum

Youtube alakalı videolar izliyorum

Bazen cift dilli hikaye videolarini indirip mp3 yapiyor telde dinliyorum

Vakit olursa seviye haber yada normal haber bakarim
  • Zetnikov  (22.11.23 22:48:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.