[]

Bu nasıl ishal?

Umarım midenizi bulandırmam ama şimdi normalde ishal olduğumuzda normalden daha cıvık bir dışkı yaparız ya. Motoru bozduk deriz patır kütür çıkar bişeyler. Bunu ben de zaman zaman yaşıyorum, 1-2 güne geçiyor.

Fakat geçtiğimiz cumartesinden beri nasıl bir enfeksiyon kaptıysam veya üşüttüm mü bilmiyorum, bildiğiniz totomdan işiyorum. Böyle bir şey daha önce yaşadım mı hatırlamıyorum.

Biraz daha abartmak gerekirse, idrarım daha katıdır öyle söyleyeyim. Yediklerim nereye gidiyor onu da anlamadım.

20 yıl sonra ilk defa altıma kaçırdım falan evde rezillik diz boyu.

Hanım patates falan haşladı iyi gelir dedi. Muz getirmiş onları da yiyorum bana mısın demiyor.

İşin tuhafı da cuma günü check-up yaptırdım turp gibisin dediler. Bişey olsa kan tahlili, idrar veya dışkı tahlilinde çıkardı diye düşünüyorum.

O gün hastanede enfeksiyon mı kaptım ne oldu anlamadım.

Bunu evde çözebilir miyim yoksa hastaneye çok gitmek istemiyorum ama hangi birime gidip söyleyeyim bari bir ilaç falan yapsınlar vücudumda su kalmadı 20dk da bir tuvalete çıkıyorum.

Bol su içiyorum, yoğurt yiyeceğim şimdi de.

 
Ben böyle bir şey yaşadım. Evlerden ırak. Karnınız gaz da yapıp şişiyor mu? Ben patates ve pirinç lapası yedim. Geçti.


  • Kahvedesu  (21.11.23 13:29:47) 
gece üşütünce soğuk yiyince oluyor bana bu sonra geçiyor. bol su iç. patates muza bi süre devam. 1-2 gün sürer max.


  • jelly bear  (21.11.23 13:30:24) 
Bunu da yaşadık alasını yaşadık hem de skgsk. Ben tabi doktora gittim çünkü nefes alsam tuvaletim geliyordu doktor bağırsak üşütmesi demişti. klasik anlamda üşütme gibi değil tabi enfeksiyon olmuştu. Önerim başka şikayetiniz yoksa eğer - ben de halsizlik falan da vardı - bir tane ishal kesici probiyotik (adı reflor) vermişti.


  • Kediyi üzdün  (21.11.23 13:58:09) 
Aynı durumdayım an itibari ile


  • ercu cozer  (21.11.23 14:35:44) 
Uzun sürerse sıkıntı çıkarabilir dehidrasyon vs. Reflor hemen toparlatıyor ilk dozda olmasa da.


  • hedep  (21.11.23 15:02:44) 
aynısını 1 hafta çektim yıllar önce. bir an hiç geçmeyecek sanıyordum. her yolu denedim. muz, türk kahvesi, patates, bebe asprinini gazoz, leblebi vs. ama geçmiyordum.

tek çözüm reflor. reflor a 2 güne iyileşirsin.
  • koela  (21.11.23 15:26:48) 
lopermid aldırdım valla reflor u geç gördüm.

kullanayım mı yoksa nöbetçi eczaneden reflor mu bulayım :/
  • ananiyimioguz  (21.11.23 19:45:46) 
Reflor demeye gelmiştim. Ama bence dr a görünüp tahlil yaptırmakta fayda var.


  • invictae  (21.11.23 19:54:36) 
hemen lopermid almayın. Bir doktor bana ilk üç gün ishal hapı kullanmadan kocakarı ilaçları ile (limonlu kahve, haşlanmış tuzlu patates, kuru çay yaprağı yeme, vs) idare etmemi söylemişti. yarım litre suya ishalin ilk gününden itibaren bir tatlı kaşığı şeker, bir tatlı kaşığı tuz atıp ilk bardağı lıkır lıkır içmemi; sonra ikinci bir yarım litre suya aynı şekilde tuz ve şeker karıştırıp yudum yudum güne yayarak içmemi söylemişti. bu sıvı karışımını da her gün tekrarlamamı, ishal durduktan sonraki ilk gün de devam etmemi söylemişti. (lıkır lıkır içilecek yarım litrelik ilk karışım sadece ilk gün yapılıyor).
Eğer ateş yoksa ama ishal beş güne uzadıysa hastaneye gitmemi söylemişti.
ishal tableti kullanınca şayet enfeksiyon kaynaklı bir ishalse daha kötü olabilirmiş.
ishal tableti yerine bana Bioflair diye bir probiyotik verdi.

o zamandan beri onu yaparım. benim için çok aydınlatıcı bir yaklaşım oldu bu doktorun yaklaşımı. bioflair de benim elim ayağım oldu. hem kabıza hem ishale iyi geliyor. muazzam bir şey.
  • konusma ben konusuyorum daha bitirmedim  (21.11.23 20:01:34) 
@konusma ben konusuyorum daha bitirmedim, valla hocam denk mi geldi yoksa direkt işe yaradı mı bilmiyorum ama sizin yöntemi dün gece denedim, sabahtan beri bir şeyim yok geçti gibi. Hiç ilaç kullanmadım sağolun valla.


  • ananiyimioguz  (22.11.23 19:48:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.