[]

Düşün(e)memek

Olaylar, gorusler, fikirler karsisinda dusunmedigimi fark ediyorum. Ornegin yoneticim sunum hazirladi ozellikle benim fikrimi istiyor, guzel olmus cok iyiden baska fikir beyan edemiyorum. Arkadaslarla sohbet ederken sadece guluyorum, kafa salliyorum. Yeni olan bi durum mu ben mi yeni fark ettim bilmiyorum. Yani bos viteste yasiyorum gibi :S dusunmeyi, yorum yapmayi nasil ogrenebilirim?? Kitap, belgesel, blog yazisi ne varsa acigim!




 
Normalde düşünebilen bir insansınız da o tip ortamlarda düşünemiyorsanız sosyal anlamda bir eksikliğiniz olabilir. Mesela üniversite zamanında bende sosyal fobi vardı. Kökeni küçükken body shaminge maruz kalmamdı. Bir konu içinde bana söz hakkı doğduğunda bilincim kapanmış gibi hissediyordum. Hatta ekşisözlükte bile başlığı olan “yanlış yerde otobüsün düğmesine basınca ineyim bari” diyen tiptim.

Neyse, sebebi açıkça yazarsanız daha çok yardımcı olunanilir.
  • Unde bach canim  (20.11.23 23:47:49) 
Önerim tabii ki okumak. Her konuşan ve fikir beyan eden okuduğundan değil elbette boş özgüvenden de çok konuşan insan vardır. Mesele az konuşuyorsan da dolu konuşabilmek, söylediğinle karşındakini aydınlatabilmekte. Bunun için de önünüze çıkan bir bilgi kaynağını ilginize mazhar etmeden geçmemek, bilmek için hevesli olmak gerekiyor.

Mesela dün akşam bir film izledim ilişkiler üzerine burada beni etkileyen aklımda kalan bir çıkarımı bir arkadaşımla sohbet ederken duruma uygun bulduğum için kullandım. Yani sadece okumak da değil izlediğim bir filmden bile öğrenebileceğim bir şey olduğunun farkında olmak da gerekiyor. Yaptığımız eylemleri (birini dinlemek, bir kitap okumak, bir film izlemek, müzik dinlemek vs vs.) de sadece yapıyor olmuş olmak için yapmıyorsak zaten onlar sizde bir şekilde kalıyor. Artık farkına varmışsanız algınız daha açık şekilde yaşamaya başlayın ve gerisi de gelecektir.
  • Kediyi üzdün  (21.11.23 11:04:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.