[]

17 bin dolarla (yaklaşık 500 bin tl) nasıl bir yatırım yapmamı önerirsiniz?

öncelikle hepinizin görüşleri yatırım tavsiyesi değil biliyorum :) aslında bu para en başta 475 bin tl'ydi ancak seçim sonrası roketleyen doların gazına geldim ve ağustosta 27,05'den dolar alıp aylık yüzde 5 faizle nkolay repoya yatırdım. 3 ay sonra 28,65'ten bozuldu, toplam 200 dolar faiz geliri elde ettim ve elime geçen para 507 bin oldu. Mevduat faizi olarak eşleniği yüzde 28'e denk geliyor. Yani hiç dolara dönmeden tl mevduata yatırsam (malum oranlar 40'larda geziniyor) çok daha fazla kazanacaktım.

Şimdi ben bu parayı tekrar tl'ye çevirip yüzde 45'ten düz faiz mi alayım yoksa repodan devam mı edeyim? Repo faizi yüzde 4'e düştü bu arada. Aslında aklımda DDKKM yapmak var ancak bugün hemen hemen tüm bankaları dolaştım ve hiçbiri yeni DDKKM açmıyor. DDKKM oranları hemen hemen her bankada yüzde 35, hatta bugün bir halkbank şubesi yüzde 40 verdi ama kriterleri karşılamadığım için hesap açamadım. Yüzde 35 oranı normal kkm'de alsam tl'ye geçip kkm yapacağım ama kkm'de oranlar taş çatlasa yüzde 15'i geçmiyor.

Şimdi ben bu parayla ne yapayım? Paraya 3-4 ay ihtiyacım yok bu arada, tek derdim enflasyon karşısında değerini korusun, yüksek kazançlarda gözüm yok.

 
Ben borsada değerlendirirdim bir kısmını. Bir kısmı da faiz.


  • dissendium  (20.11.23 22:32:43) 
orta vadede abd faiz indirimlerine yönelik abd hisse fonu olabilir (aft,dvt,afa,gpg). Kısa vadede türkiye borsasında değerlendirilebilir. Ama makul olanı çeşitli yatırım enstrümanlarından oluşan bir sepet yapmak olabilir.


  • biravekahve  (20.11.23 22:56:19) 
eurobond olabilir ama uzun vadeli bir hikaye

amerikan borsasi veya etf leri de olabilir ama riski iyi hesaplamak gerek
  • foster  (20.11.23 23:11:29) 
sepet yapın hocam. ben paramın yarısı ile altın alıyorum. kalan yarısını da yatırım fonları aracılığı ile değerlendiriyorum. Şu an yabancı hisse senetleri / eurobond ve artacağını düşünüyorsanız yerli hisse senetleri iyi bir araç olabilir.


  • eisberg  (21.11.23 09:11:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.