[]

Aracımı satacağım, ne yapayım da tufaya gelmeyeyim.

Selamlar, alıcıyla fiyatta anlaştık. Yarın sabah eksperde görüşeceğiz. Şehir dışından gelen iki arkadaş. Ters bir durum olur mu? Şunu yap bunu yapma dediğiniz neler var? Yanına birini al diyenler oldu, gerekli midir? Kaçıncı yüz yıldayız lan :/




 
- parayı almadan noterde imza atma. mümkünse nakit para alma sahte ihtimali yüksek. almak zorunda kalırsan alıcıyla birlikte bankaya gidip hesabına yatır.
- aracı noterde satın alanla hesabına parayı gönderen aynı isim olsun ve açıklama kısmına şu plakalı araç diye belirtsin.
- notere son dakika gitme. banka kapandı para hesabına sabah geçer diyerek dolandırıyorlar.
  • scudman1  (20.11.23 20:01:35) 
Hesabınızda parayı görmeden satışa onay vermeyin. (Bahane ne olursa olsun)
Size parayı gönderenle satışta ismi geçen aynı kişi olmalı. (yine bahane kabul etmeyin, parayı amcam gönderiyor vs.)

Hayırlı olsun.
  • pispinti  (20.11.23 20:09:01) 
Noterler işin kurdu olduğu için zaten olası bir hinlikte ilk uyaran noter görevlisi olacaktır ancak siz yine de tedbiri elden bırakmayın. Yukarıdaki arkadaşların söyledikleri önemli. Bir de ekspertiz ücretinin tamamını alıcı öder, yarı yarıya kırışalım derlerse ya da araba fiyatından düşmek isterlerse kabul etmeyin. İşlerine gelmiyorsa ekspertiz yaptırmadan alsınlar.


  • halitkin  (20.11.23 22:01:05 ~ 22:10:45) 
0. Usul ile ilgili hususları açıklıkla konuşun. Onlar da sizinle ilgili rahatlasınlar.
1. Para için dekont vb kâle almayın, hesabınızda görün. Havale limitliri kısıtlı olup parça parça veya farklı hesaplandan gelebilir para. 2nci maddeyi her havale parçası için uygulatın.
2. Havale açıklamasına '(alıcı ismi)nin (satıcı ismi-siz)den alacağı ... plakalı araç bedeli' gibi çok het bir açıklama yazmasını rica edin.
3. Test sürüşü vb yapmak isterlerse diye ve kötü niyetli olduklarını düşünürseniz yanıhızda bir arkadaşınız daha bulunsun. Test sürüyüne illa ki beraber çıkın.
4. Para hesabınızda ve havale açıklamaları, gönderen kişi vb yönünden tereddütünüz yoksa hemen devredin.
  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (20.11.23 22:35:21) 
Sen gene de yanına birini al. Ülkede hiç bir kanun seni korumuyor. Belli olmaz bu işler.


  • mikahakkinen  (21.11.23 01:35:10) 
Tekrar edelim;

parayı nakit almayın, eft yapılsın.

Gelen parayı kesinlikle kendi telefonunuzdan, kendi banka hesabınızdan, kendi gözünüzle görün. evet abarttım :)

Parayı gönderen ile noterde aracı üzerine alan kesinlikle aynı kişi olsun.

Oldu da başkasının hesabından gönderdiler, asla kabul etme. ya parayı iade edeceğini ya da parayı gönderenin gelip aracı noterde üstüne alması gerektiğini söyleyin.

Bunları önceden açık açık konuşun ki noterde sıkıntı stress olmasın.

Alıcıya eft limitlerini yükseltmesini hatırlatın, parayı kesinlikle kendi hesabından göndermesi gerektiğini hatırlatın.

Aslında başta devlet bankaları olmak üzere, bazı özel bankalarda da Güvenli Araç Alım Satım işlemi var;

www.google.com

Mesela vakıfbank ne kadar basit ve güzel açıklamış ;

www.vakifbank.com.tr

Edit: Oha işlem ücreti 66 liraymış :)

ya hu bedava ve ne kadar güvenli bir yol, bence devlet bu yöntemi mecbur kılmalı. Bankayı kendin seçersin, ama bu yöntem mecbur olmalı. bu yöntem harici noter işlem yapmamalı.
  • John Bloor  (21.11.23 11:04:41 ~ 11:08:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.