[]

Fon Alıp Satarken Bankanın Gecikme Uygulaması Yasal mı?

Yani, fonu alma/satma emri verdikten x gün sonra alış/satışını yapması yasal mı? Bu süreler neye göre belirleniyor? Arkasındaki mantık nedir?

Mesela az önce (Finansbank Teknoloji Sepeti Fonu) fon satışı emri verdim, 4 gün sonra gerçekleşecek.

Özellikle satış aşaması sorun olabiliyor. Nakite ihtiyacın varken çekememek gibi. Paran varken parasız kalmak.

 
t+2 fon satıyorsanız, saat 13:30'dan önce emir geçmeniz gerekli. getirisi en düşük olanlar yani likit fonlar sadece aynı anda alım satıma uygun; diğerleri borsa, emtia ve diğer fonlar içlerinde karışık olduğu için böyle. fon alırken zaten yazar alırken t+1, satarken t+2 falan diye. onlara uyacaksınız.


  • malheiros  (20.11.23 14:03:33 ~ 14:04:09) 
evet yasal,
mesela sattığın fon valör tarihleri bu şekilde
Alım - Satım Valör Tarihleri T+1/T+3
her fon için ayrıdır ve hepsi belirlenmiştir.
www.qnbfinansbank.com
  • abelardo  (20.11.23 14:06:12) 
yerli hisselerde zaten t+2 uygulaması var. hisse bazlı fon aldıysanız doğal olarak aynı süreye bağlı kalınıyor. yurtdışı hisse aldıysanız yine ilgili ülkenin çalıma günleri ve valörü bağlayıcı.

onun haricinde bu hangi fonun ne kadar valörü var bilgisine tefas'tan ulaşabilirsiniz.
not: işlem saatini geçirmemeye dikkat etmekte fayda var.
  • zakk  (20.11.23 14:33:11) 
sorularınıza cevaplar verilmiş ama bir şey eklemek istedim: para piyasası TL fonları ve bazı TL kısa vadeli borçlanma fonlarının valörleri T0 oluyor. olası nakit ihtiyaçları için onlardan bulundurabilirsiniz.


  • perferil  (20.11.23 14:46:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.