[]

Burun ameliyatı şart mı?

Çocukluğumdan beri burnumdan çok çektim.

- Kemik eğriliğinden dolayı sol taraftan neredeyse hiç nefes alamıyorum.
- Alerjik rinit gibi bir durum var. Yılın çoğu dönemi özellikle sabahları hapşuruyorum, hafif burnum akıyor, sürekli peçete harcıyorum.
- Kışın hasta olursam anında sinüzite dönüyor ve en az 1 - 2 ay burnum tıkalı oluyor.
- Geceleri ağzım mecbur açık uyuyorum çoğu zaman. Sabahları ağzımda kötü bir durum oluyor tahmin edersiniz, hemen dişlerimi fırçalayıp ağız gargarası yapıyorum rahatlamak için.

Bu durumu ameliyat çözer mi?
Eğer cevap evetse korkarım ki önümde bir engel var. İğneden çok korkuyorum. Aşı olurken o kadar problem değil fakat kan alma ve serum gibi durumları düşününce bayılacak gibi oluyorum. Şimdiden ellerim terledi. Çocukken hiç sevmezdim ve çok korkardım ama bayılmazdım. Göz muayenesi hariç hiç hastaneye gitmiyorum. Nasıl yenerim bu korkuyu? Gerçekten yaşam kalitem çok etkileniyor.

Ek soru: Eğer cesaret edip de ameliyat olursam küçük bir estetik müdahale yapılabilir mi? Burnumun üst kısmı hafif çıkıntılı. Tek operasyonda bunlar yapılabiliyor mu?

29/E

Sağlıklı günler :)

 
Hepsini ameliyat çözer mi bilmiyorum ama kemik eğriliğinden dolayı sol taraftan nefes alma problemini kesin olarak çözer. Aynısı vardı bende de. Üstelik burun etlerim de büyük olduğundan hiç nefes alamıyordum. Kemik eğrilikleri düzeldiği için burnumdan rahatlıkla nefes alıyorum. Burun etlerini lazerle küçülttüler ameliyatla ama bu meret belli bir süre sonra tekrar büyüyormuş. Bende de 1 yıl sonra büyüdü. Ancak nefes almamı etkilemedi, rahatça nefes alabiliyorum.

Sadece kemik eğriliği için bile kesinlikle ameliyat olmalısın. Ben hayatımda ilk defa nefes aldığımı ameliyattan sonraki 3. haftada fark ettim. Ondan öncesinde nefes almıyormuşum, almaya çabalıyormuşum. Diğer sorunlara dair bir bilgim yok o yüzden onları doktora sormakta fayda var.
  • ilgeru  (20.11.23 12:07:58 ~ 12:08:43) 
Tamamen seninle aynı sebepten, her kış, sonbahardan ilkbahara kadar, soğuk algınlığı ve grip türevi hastalıkların hepsini sıradan deneyimlerdim.

Kötü bir KBB uzmanı elinde kötü bir ameliyatla durumumda bir değişiklik olmadı.

Daha sonra iki yıl kadar sonra iyi bir Plastik Cerrah elinden ikinci ameliyatla hem görüntü düzeldi hem de problem ortadan kalktı.
  • Mirket  (20.11.23 12:10:47) 
kesinlikle olmalısın. ben de korkudan yıllarca erteledim. yıllarca iliadin bağımlısı olarak gezdim. sonra alerjik rinit de ortaya çıkınca tam bir eziyet oldu. 2 yıl önce oldum ve çok memnunum. korkulacak bir şey yok.


  • nothing in my way  (20.11.23 14:33:28) 
Bu ameliyatı çevremdeki tecrübelerime dayanarak söylüyorum, aynı problem bende de var ve ameliyat olmaya korkuyorum ya daha kötü olursa diye. Kbb uzman doktoru yerine iyi bir plastik cerraha ameliyat olun. Çünkü iyi bir kbb cerrahı bulmak zor.


  • Unde bach canim  (20.11.23 22:49:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.