[]

İş yerinde sıkılmak

İyi pazarlar,
birkaç aydır iş yerinde sıkılyorum. Sektörün durumu çok kötü, iş yeri resmen suyun üzerinde kalmaya çalışıyır. İşten çıkarılanlar, kendi gidenler hatta demirbaş gibi görülen kalifiye elemanlar bile terk ediyor. Masalar boşaldı.. Her neyse. Bütün bunların arasında , ben uzun zamandır çalışıyorum burada ve beni tutmak istediklerini bana bildirdiler… Üstüne zam bile aldım. Maaşlar falan yatıyor çok şükür.
Gel gör ki, çalıştığım iş/proje şuan boş boş dönüyor, az işi çok zamana yayma gibi bir durumum var.
Bu bana göre sanırsam, bütün gün sıkılıp, yavaş yavaş bir şeyler “yapmayıp” eve döner gibi oldum.
Resmen zaman öldürüyor gibiyim.
Geleceğin belirsizliği de ayrı konu.
Napayım? Sallayayım böyle en azından sene başına kadar devam mı edeyim? bir taktik var mı?

 
Sene başına kadar iş başvurularına başlardım. Zaten iş başvuru süreci vs. uzun süren bir şey. Yeni yıldan sonra da yeni şirkette temiz bir başlangıç yapardım.


  • ilgeru  (19.11.23 16:30:30) 
Yilbasindaki zam oranini ogrenirdim once. Dedigin gibi seni elde tutmak icin piyasa ayarinda bi sey verirlerse bos bos parani alirsin iste keyfine bakarsin.
Simdi insanlar ama kendini gelistiremeyecek falan diyebilirler ama o isler oyle degil pek. Kendini bi sey bilmeden kabul ettitip terfiler alan o kadar insan gordum ki.. gelisime gerek yok. Kendini simdiye kadarki birikimini parlatarak pazarladin mi bitti.

  • Kittie  (19.11.23 16:55:14) 
Verdikleri zam oranı iyi, yani asıl maaş hedefime az bir şey kaldı. Ona da piyasanın durumuna göre ulaşacağız dediler. Yani aslında kaşınmadan otursam böyle kendimi geliştirmek için seminerlere falan mı katılsam diyorum. İş yerinin de sertifika programı sözü var o da martta başlıyor. Bu şekilde devam edebilirim ama paslanıyor gibi hissediyorum bir yandan da.. Sıkıntı ve devlet memuru gibi oturmak da içimi şişiriyor.


  • maq  (19.11.23 17:10:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.