[]

Ucuz lastikler vs pahalilar

Şimdi goodyear almaya karar verdim kış için. Indirimle güzel fırsat denk geldi.

Ama bir iki kişi sanki çok pahalia araban var git ucuz lastik al falan dedi.

Tabiki bunu yapmam. Da harbiden böyle bir mantık var mi?
Yani michelin, pirelli, goodyear, Continental, Bridgestone vs almak için illa pahalı araba mi lazım? (Bende 2019 fiesta var)

Değilse ucuz lastikleri almasi gereken kişiler kimler?
Bu arada bana önerdikleri lastik ile aldığım arasında toplam fark olsun 100€. Bana göre değmez riske.

 
Öyle bir mantık yok, onu diyenler de saçmalamış. Karda/Yağmurda fren mesafesi, yakıt tüketimi, ses vs. gibi kalemlerde ar-ge yapılıp da üretiliyor lastikler. Bütçeniz ölçüsünde yorumlara vs. bakıp iyi bir lastik alın.


  • eisberg  (18.11.23 16:36:43) 
@eisberg; zaten misal continental bütçe üstüydu, michelin bir tik pahaliydi. Gittim Goodyear aldım.

Ama harbiden ortalama 4-5 yil kullanabilecegim ürün için 100€ hadi150€ olsun en iyi senaryoda tasarrufun mantığını çözemedim.

Ki dağda yaşadığımı sürekli dağdan indim şehire seklinde yolum olduğunu da biliyorlar :)
  • logisticsmanager  (18.11.23 16:44:05) 
bazı ucuz lastikler fiyatına göre iyi verim sağlayabiliyor ancak hepsi değil tabii. direkt olarak ucuz lastik deyince "kötü" olarak anlaşılıyor, kimsenin almaması gerek ki zaten sadece kendisi için değil trafikteki diğerleri için de risk yani. belki kısa mesafede, zorlamayacak koşullarda (şehir içi markete vs. giderken) kullanan kişiler tercih etse en az sıkıntı olur derim, yoksa gerek yok


  • gkhncnzdgn  (18.11.23 17:24:01) 
Her marka lastiği kullandım. Alakası yok. Michelinle hankookun yol tutuşu bile çok farklı. Araç preminyum değilse orta kalite hankook brisgestone kumho dunlop alınabilir.


  • mikahakkinen  (18.11.23 22:55:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.