[]

ChatGPT API kullanımı - Eğitmek?

belki benim henüz access'im yoktur bilmiyorum. Eğer öyleyse de bu accessi nasıl kazanabilriim yardımcı olursanız süper olur.

Şimdi ben chatgpt'ye geçmişteki bazı metinlerimi okutup "bu metinlere uygun bir şekilde, bundan sonra sana göndereceğim soruları cevapla" demek istiyorum.

chatgpt 3.5 turbo modelini kullanıyorum.

ancak anladığım kadarıyla bir hafıza durumu yok?
Her soruya, benim o metinleri iliştirtmem gerekyior. E bu da büyük bir maliyet?

Bizim, bir modeli belirli metinlerle eğitip daha sonra tekrar yalnızca bu eğittiğimiz bota soru sorduğumuz bir konsept yok mudur? varsa ona nasıl erişebiliyoruz ve api üzerinde hangi modeli kullanmam gerekiyor?

 
yapmak istediğiniz şeyin adı fine-tuning. şu link yardımcı olabilir: platform.openai.com


  • inveniam viam  (18.11.23 14:58:04) 
Bunun için yeni ürün çıkardı OpenAI onu kullanabilirsiniz. Kendi verilerinizi veriyorsunuz, buna uygun GPT yapıyor.Sadece Pro üyeler kullanabiliyor diye biliyorum. API ile olmuyor şu anda.

API ile şöyle bir şey var ancak programlama bilginiz yoksa çok zor. Elinizdeki bilgileri embeddingleyerek vector database'e yazıyorsunuz. Daha sonra bir şey sorduğunuzda önce elinizdeki bilgi database'inde vector search yapıyor misal ilintili üç bilgiyi alıyor, sizin sorduğunuz soruyla birlikte bu bilgileri ekliyorsunuz ve buna göre API'dan cevap alıyorsunuz. Biraz daha karışık ve zahmetli bir işlem ancak internette örnekleri var ve Langchain ile oluşturması biraz daha kolay.
  • synthetic a priori  (19.11.23 00:29:27) 
yazılım bilgim var, dün de bir şeyler denedim ama sonuç alamadım.

fine tuning süreçlerini yaptım. ilk etapta 500 küsur veriyle eğitmeyi denedim.
ancak her dosyada yer alan çeviriyi bile beceremedi.

örneğin ona daha önce attığım tüm eğitimlerde; "the style is free for SMS" diye gelen metni "satış numunelerine devam edebilirsiniz." olarak çeviriyordum. bu ve bunun kombinasyonları; "düzeltmeelr yapıldıktan sonra satış numunelerine devam edebilirsiniz" vs. gibi

tümü böyleydi, istisnasız.

şimdi bu modeli kullanarak,
modelde kullandığım "system" metnini yazmama rağmen çeviriyi "SMS için stil serbestti." olarak yaptı. yani aslında öğrettiklerime hiç dokunmadı bile. moral bozdu gerçekten. hiçbir işime yaramadı, dün de öğrenmek adına hayvan gibi mesai harcamıştım
  • tchuck  (19.11.23 08:58:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.