[]

Borsa portföyü ipotek ederek kredi çekme?

Kredilerim ful, kredi kartlarını ticari işleri için de dibine kadar kullanan bu yüzden de düzenli ödeme geçmişine rağmen limit dolumu yüzünden puanı 1250 olan ve yeni kredi çekemeyen biriyim. Borsada aylardır ilmek ilmek ekleme yaparak oluşturduğum harika bir bebek hisse portföyüm var. Garanti ve iş yatirimda iki parça. Perakende satış mağazalarim var biriyle ortak ve ortakligimiz onun yurtdışına gidişiyle bitiyor ve payını ödemem gerekiyor. Elimdeki tek para borsa portföyüm ve bu portföyün en az 10 a katlayacagindan çok eminim. Bozma fikri resmen psikolojimi bozdu. Ama başka yol yok şuan. Aklıma gelen son saçma care portföyümü bankalar bloke etse ve dörtte biri falan oranında kredi verse. Böyle bir kredi verme şekli var mı?




 
portföy hangi bankada ise oradaki müşteri temsilciniz ile görüşün. oradan size bloke yapmadan da krediyi yüksek faiz oranı ile verirler, vermeyeceklerini zannetmiyorum. ama bloke ettirip düşük oran isterseniz ona geleceklerini düşünmüyorum.


  • malheiros  (17.11.23 21:08:18) 
giden kisi yerine onun payini alacak ortak bulsaniz olmaz mi?


  • grinito  (17.11.23 21:58:56) 
İşi bilmeyenler bu işlerde o paraların kazanacağına inanmayacagi için ortak olmaz. İşi bilenler de zaten bu işi yapiyordur.


  • deer hunter  (17.11.23 22:03:47) 
Kısa ve orta vadede Yüzde 10 ve 20 civarı kazanç verecek borsa portföyünü bozmak, dünya faizle kredi çekmekten daha mantıklı bir hamle. Ben olsam portföyü satardım.


  • limonlu eksi  (17.11.23 22:35:50) 
Öyle yüzde 10 20 getirecek bir portföy değil. Bir senedir günlük ekleme yaptığım ve içinde 50 kat gitmesini umduğum hisseler var.


  • deer hunter  (17.11.23 23:05:34) 
Hocam belki konu dagilacak ama allah askina eksideki entrylerinizden de gordum borsaya kote bir cok sirketle ilgilenmissiniz neredeyse. Ayrica aralarinda 50senede dursa 50ye katlayacak zor hisseler cikar abartmayin lutfen. Ki oyleyse de (inaniyorsaniz buna) yukardaki arkadasin dedigi gibi yine de satin bence ve yuksek faizle geri odemeyle ugrasmayin


  • optimistbakunin  (18.11.23 01:15:59) 
  • deer hunter  (18.11.23 11:33:48) 
Ben banka olsam kendimi sağlama alacak şekilde girerdim. Anında nakte çevrilebilen bir enstrüman. Dediğiniz gibi değerinin %25i kadar falan kredi verirdim. Ancak portföyün değeri 2 hafta içinde %50-60 geri gelse orada hisseleri bozup krediyi tahsil etmek zorunda banka mesela. Risk alıp çıkmasını bekleyecek halleri yok.


  • Tisatiaşer  (18.11.23 12:07:30) 
Evet teminata dediğiniz gibi hisselerinizi göstererek kredi çekebilirsiniz. Hele portföy 4 birim, istediğiniz kredi 1 birim ise banka buna neredeyse nakit karşılıklı olarak bakacaktır. Banka açısından bir risk olmaz.


  • loras  (18.11.23 12:46:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.