[]

Balık yemegi tavsiyeleri

Yıllardır fırında hamsiden biktik. Sanki sadece mısır unu yiyoruz hissi var. Cok bilgimiz yok. Balik eti yedik, balık buymus diyebilecegimiz adam akilli bir balık cinsi ve yemegi nedir. Evde yapacagiz.
Max bilgisi hamsi tava olan birisine tavsiye verdiginizi unutmayin lutfen.



 
hamsinin canı ne ki fırına atıyorsunuz, çok kuruyor bence o şekilde. illa fırına atacaksınız somon, palamut, çipura olabilir.
özellikle palamut yanına patates ve soğanla fırında çok güzel oluyor.

  • penceredengorunenmorbina  (17.11.23 19:05:50) 
fırına sığabilecek büyüklükte levrek, temizletilip evde bir tur daha yıkandıktan sonra(solungaçları kalmamaış olsun ve içi tam temizlenmiş olsun ki acı tad gelmesin) en kalın yerine bir çizik atın, ufak ama. üstüne zeytin yağı ve limon ile elle sürüp fırına (tercihen tepsi ve üstünde ızgarası ile) pişince yanağını da yemeyi unutmayın.


  • Ruprect  (17.11.23 19:09:20) 
Adam başı 1 er Çipura ya da levrek alıyorsunuz, zeytinyağı tuz ve biraz dilimlenmiş sarımsakla her yanını ovalayıp fırına veriyorsunuz.
200 derecede yaklaşık 50-60dk (fırından fırına değişir) afiyetle tüketiyorsunuz.
Not, iyi pişmiş balık eti seveler iri levreği fleto kestirip yarım yarım yiyebilirler. Çıtır çıtır çok güzel oluyor.
  • erty_ksk  (17.11.23 20:03:05) 
Kesinlikle çipura

@erty'nin tarifine ek olarak fırına atarken karnına bir ufak dal taze biberiye koyabilirsiniz.

Ben 30-40dk civarı pişiriyorum. Siz de süreyi kendinize göre ayarlayın arada kontrol edip. Ancak kurutmamaya çalışın.
  • akhenaten  (17.11.23 20:25:40) 
levrek ya da çuprayı
kısık ateşte biraz zeytinyağı ile tencereye koy kapağını kapat (koku olmuyor)
taze balıksa düzgün bir maşayla çevirirken dağılmıyor, 10dk pişirmek yetiyor 2 tarafını ayrı ayrı

bi de kapakta buharlaşan su tencereye dökülmeycek açıp kaparken
  • bir soru sorcam  (17.11.23 23:24:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.