[]

fotoğraf makinesi önerisi

merhaba, canon eos 250d ve nikon d3500 makineleri arasında kaldım. çoğunlukla doğa fotoğrafçılığı ve sokak fotoğrafçılığı olmak üzere geniş bir yelpazem var. hangisini önerirsiniz? uzun vadede kullanmak istiyorum. bütçem de kısıtlı açıkçası. fiyatlar çok fazla öğrenciyim. belki ikinci el ya da yurtdışı ürün bulursam diye şimdiden öneri almak isterim.




 
Fark ne kadar bilmiyorum ama devir aynasız devri, Doğa sokak diyorsun gezeceksin. Hafif olması hem de teknolojisi bu bahsettiklerinden ileride.

Sony a6000'lere bak ikinci el.
  • Bruce  (17.11.23 16:20:57) 
Ben canon derim,
Yeni bir makine alacak olsam kesinlikle aynasız ve 4k video çeken alırdım.
Canon EOS M50 Mark II ve Canon EOS R50 modellerine de bakmanızı öneririm.
  • durbidakka  (17.11.23 16:29:53) 
Her türlü Canon!


  • halitkin  (17.11.23 17:38:03) 
şimdilik hangisi uygun fiyatlıysa onunla başla. temelini iyice oturt sonrasında zaten ihtiyacına göre makine ve lenslere yöneleceksin.


  • my fault  (18.11.23 14:32:22) 
@durbidakka canon m50 ve canon 250d önerildi bana da ama fiyatları aynı olmasına rağmen canon m50 aynasız makineymiş. açıkçası ileride sorun yaşayabilirim lens konusunda ve aynasızların henüz tecrübe etmesi grereken şeyler var gibisinden kararsız kaldım. m50 2018 ve 250d ise 2019'da çıkmış


  • atina  (19.11.23 12:36:12) 
@bruce hocam nikon d3500 ve canon 250d makinelerinin ikisi de DSLR. ancak canon'un m50 modeli var aynasız. ona da baktım. bir de sizin dediğinizi ekledim listeye. hangisi mantıklıyssa onu alacağım. aynasızlar teknolojik olarak önde ama henüz yeni gibi. lens vs. uğraşmak istemem ilerde. zaten çok fazla değiştirme meraklısı değilim birkaç yıl kullanmayı düşünürüm sanırım.


  • atina  (19.11.23 12:44:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.