[]

Troy'a geçtiniz mi?

sb ?

eğer evet ise; kapitalizme darbe vurulabileceğinize inanarak mı tercih ettiniz?


 
troy ilk ciktigi zaman da direnmistim, su anda da cok umrumda degil. yurtdisinda ve online yerlerde sorun cikariyordu en son. yurt icinde kullanilabilir tercihe bagli. bana gore degil gibi.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (17.11.23 14:07:58 ~ 14:08:37) 
geçecek ya da geçmemek için direnecek bir durumum olmadı hiç. Troy dediğimiz visa ve mastercard'ın türk versiyonu değil mi? Bu coca cola yerine pepsi içmek gibi bi şey değil ki, banka neyi verirse onu kullanıyorum yani. Siz bankaya "Hmm mastercard değil de visa olan kredi kartınız yok mu" diye soruyor musunuz? Kullandığım kartlar arasında troy yok, olsa da internet alışverişi gibi sorunlar varsa kullanmazdım herhalde


  • nundu  (17.11.23 14:10:30 ~ 14:10:46) 
geçmeyi düşünüyorum zaman bulunca

ama banka sisteme üye olduğu halde neden direkt bunu vermemiş onu daha çok merak ediyorum
  • bir soru sorcam  (17.11.23 14:24:43 ~ 14:38:20) 
Halkbank, Paraf Troy başvurusu yapanlara 400 TL paraf para veriyor. 400 lira için alınır gibi geldiyse de üşendim.


  • Mirket  (17.11.23 14:36:12) 
evet. taksit kampanyaları için geçtim. ama ekstra kart olarak. diğerlerini kapamadım


  • jelly bear  (17.11.23 14:49:15 ~ 14:49:32) 
6-7 yıldır vakıfbank'ın verdiği bir atm kartı var troy olarak, diğer kartlarım master mı visa mı farkında değilim. Ama bu troy ilk zamanlar reklamı yapıldığı için dikkatimi çekmişti.

İnternet alışverişinde sıkıntı yaşatmıyor, akaryakıt olsun market olsun restoran olsun geçmediği pos cihazına denk gelmedim. Yurt dışı deneyimim yok ama.
  • John Bloor  (17.11.23 15:13:15) 
geçmedim ama axess kredi kartı kullanıyorum bir sürü kampanya eklemişler troyla alakalı.


  • anna sun  (17.11.23 15:16:15) 
Valla şuna geçeyim, bunda olayım gibi bir derdim yok normalde ancak henüz anlamadığım şeyler var.

Örneğin şimdi ben troy kartla battle.net, steam gibi yerlerden alışveriş yapabilecek miyim? Atıyorum şu sıralar chatgpt-4'ü denemek istiyorum olacak mı? Geçenlerde bloomberg indirim yapmış aylık aboneliğini 1,99 dolara indirmişti alabilecek miydim? Ne bileyim doğru dürüst bir VPN alabilecek miyim mesela?

Çünkü olmayacaksa bundan sonra şuna geçeyim, bunda olayım gibi bir derdim olur artık. Troy kart istemeyeceğim kesinleşir. Ne yapayım öyle kartı? Her yerde geçiyor zaten mastercard ve visa.
  • akhenaten  (17.11.23 17:26:59 ~ 17:36:17) 
Geçmedim, geçmem. PayPal'ın bu ülkeden gitmesinin sorumlularından biri de bu ve benzeri oluşumlar. Hiçbirine kuruş kazandırmam!


  • halitkin  (17.11.23 17:39:49) 
Bankacıyım, şu an bankanın elinde troy kart plastiği kalmadı. Stokların güncellenmesi bekleniyor.
Evet son zamanlardaki olaylar yoğun talebe etki oldu ama en önemlisi insanlar bu kartın varlığından yeni yeni haberleri oldu, neden bizim sistemimiz dururken yabancı seçelim dediler. Bir ayağı yurtdışı olanlar için sıkıntı olabilir ama herkeste çıkamıyor. Talepleri gördükçe mutlu oluyorum.

  • dream  (18.11.23 00:36:13) 
troya geçtim. zaten kullanıcı sayısı kısa sürede geometrik bir şekilde arttığı için pek yakında yurtdışı kullanım sorunu da aşılacak diye duydum. kendi ödeme altyapımız bana daha güvenli geliyor. sonuçta kart diyerek geçmemek lazım bu bir büyük veridir. tüketici davranışlarınızdan tutun her şeyinizi takip ve analiz edebilirler. milli güvenlik meselesi aslında bir bakıma. büyük bir bilinç oluştu son zamanda.
bankalarda troya özel kampanyaları artırıyorlar şu sıra.

kapitalizme bir kapitalizm enstürmanı ile darbe vurulamayacağını bilebilecek bir insanım neyseki.
yerli olması geçmem için yeterli bir sebep.
  • ezkaza  (18.11.23 01:37:42) 
hayır.

kâr amaçlı çıkmış bir şey tabii ki kapitalizme hiçbir şey yapamaz :)
  • ahm1  (18.11.23 01:44:18 ~ 01:48:10) 
Ne ise yaradigini/ne olumsuzlugu oldugunu bilmiyorum. Bi kartimi kaybettim gecenlerde ve oyle dikkatimi cekti troy yazisi. Yenisini troy olarak yollamislar. Ne yapayim simdi? Eskisinden verin bu ne diye kafa mi tutayim?! :)
Tercih olayi degil anladigim kadariyla yani.

  • Kittie  (18.11.23 10:22:58) 
kapitalizme bankanın ademiyyesiyle yokluğuyla darbe vurulur+1

tercih sebebi, harcadığın 100 liradan neden elin amerikalı avrupalı sermayedarı yüzde 1-2'lere varan komisyon alsın? senin piyasanı pazarını her yönden elde etmek isterken neden sen de tutup katkı veresin. hele bu konuda yapılan işleri bozgunculukla güvensizleştirmeyi refleks edinenlere diyecek bi şey yok.

yurtdışında sistem kurmuş değil henüz, o yüzden yabancı websitelerinde, yabancılara havale edilmiş arkaplanı olan websitelerinde çalışmıyor.

yurtdışında mağazalarda geçerli. visa (line?) altyapısını kullanıyor

zaten birden büyümesini bekleyemeyiz. liberal olmayacağız bu konuda. yurtta tutunmamışken yurtdışında neden sisteme entegre olsunlar?

devlet + bankalara ait olduğu için, cola satan restoranda pepsi yokken, master-visa olan bankada mutlaka troy var.
%51'i tcmb'nin. kalanı bankalar arasında, ziraat, halk, özel bankalar
ibb gibi özel anlaşmaları olanlar sadece master kullanıyo
  • lambırcek  (18.11.23 11:16:02 ~ 14:55:17) 
Bu soruya ilk cevap verdiğimde mantığı cidden bilmiyordum. Sonra hem burda yazılanlar, hem twitter ve ekşide okuduklarım sonucunda banka bana dayatmak istese de geçmeyeceğim kanısına vardim. Yerli milli masalıyla pompalanan ve kullanım ağı çok yetersiz olan bir kart ne kadar kampanya yaparsa yapsın ilgimi çekmez. Tüm dünyada mastercard ve visa'nın kullanılmasının bir sebebi var


  • nundu  (19.11.23 22:27:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.