[]

Belçika'da çikolatanın tepe seviyesi neresi

Dünyanın en iyi çikolatası iddiasında bişi arıyorum. Parası neyse verelim, yeter ki şu çikolata işinin zirvesini görelim.
Var mı bu tecrübeyi daha önce yaşamış biri?



 
Belçika çikolatası denilen çikolata bana sıradan çikolatalardan pek farklı gelmedi. Dünyanın en iyi çikolatası olması mümkün değil. Bu soruya İsviçre’de cevap aramak daha mantıklı bence :)


  • but that was just a dream  (15.11.23 21:25:12) 
İsviçre çikolataları fazla yumuşak geliyor bana diyip Google'a baktım. Genel kanı da aynı yöndeymiş, biri diğerinden iyi denmez, İsviçre daha kremamsı sütlü pürüzsüz, Belçika daha koyu, kompleks; hangisini tercih ediyorsanız deniyor.


  • Bruce  (15.11.23 21:36:59) 
bence cok ozel bir tadı yok belcika cikolatalarının. margarin gibi neredeyse. alman ve isvicre cikolataları daha guzel.

godiva var adı altın harflerle yazılmıs cikolata tarihine ama o da artik ulker uretimi sanirim. market cikolatasindan hallice bir kalitesi var. eskiden nasildi bilemedim.
  • exlibris  (15.11.23 22:39:37) 
Belçika'da leonidası çok övüyorlardı ama ben bir fark görmedim. Benim için şu ana kadar yediğim en iyi çikolata sprüngli,o da İsviçre markası.


  • asteriks  (15.11.23 22:51:28) 
Hayatımda yediğim en iyi çikolatalar her zaman artisan olanlar.
Kakaoyu özel seçip her şeyi kendi hazırlayan kişiler. O yüzden artisan çikolataci bakın.
Paketliye para vermeyin.
  • logisticsmanager  (15.11.23 23:15:38) 
Pierre marcolini ya da neuhaus yemelisin. Godiva ya da leonidas değil.

Paket çikolatalarda galler yiyebilirsin çok iyidir.
Ya da brükselde butik çikolatacılara bak.
  • Boris  (15.11.23 23:28:56) 
Icerik büyüktür markadan. Icinde süt tozu, bilmem ne emilg. varsa, geciniz. En iyi iddiasinda bir sey bilmiyorum, cok iyi cikolata cok var. Ortak ozellikleri, kücük üretim, iyi origin, iyi isleme. Neuhaus vs. asla degil mesela. Rittersport yiyorsaniz begenirsiniz elbette.

Belcika ozelinde, Sainte Catherine cok ovulmustu, ben de begendim. Cikolatada cok cok iyi isimler cok ya. Italya´da da var, Almanya´da da var.
  • buf-e kür  (16.11.23 01:45:50) 
Ben neahaus yedim iyiydi.


  • mikahakkinen  (16.11.23 11:34:45) 
Galler markasının çikolataları nefis. Diğer tüm Belçika markalarından yedim, favorim kesinlikle bu.


  • bisorumvardı  (16.11.23 11:47:22) 
öyle büyük bir hedefiniz varsa gidin oradaki butik çikolatacılardan yiyin bence. paketli çikolataların çoğu aynı gibi geliyor bana ama orada bir dükkana dalıp aldığım pralinler benim hayatımda yediğim en lezzetli çikolatalardı. bunda psikolojik bir etki de var olabilir çünkü dükkanın kokusu ve binlerce çeşit çikolata insanı büyülüyor.

isviçre'de de çikolatacılar gördüm ama belçika daha bir çikolata ülkesi gibi gelmişti bana. özellikle brugge'ün sokakları çikolata kokuyor resmen.
  • bohr atom modeli  (16.11.23 11:58:43 ~ 12:01:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.