[]

Doktora bursları

Aşağıdaki soruda yüksek lisans bursları sorulmuş, aynı sorunun doktora versiyonunu sormak istiyorum.

Doktora ABD ve Avrupa ülkelerinde (İngiltere başta olmak üzere İskandinavya ülkeleri vs) ücretli mi, burslu doktora yapmak istemek ütopik bir durum mı? Burs veren bildiğiniz kurum ve kuruluşlar neler?

İsimlerini yazsanız ben kalem kalem hepsini detaylıca araştıracağım ama burada yurtdışında doktora yapmış ya da bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler.

 
Hibe şeklinde burs yok. Özellikle İngiltere için yok. Humanities alanı için ingilizler de çoğunlukla para ödüyor. Varsa lab'ı olan dallar için olabilir onda da deli gibi çalıştırırlar.

Burs dediğin olay asistanlık alıp çalışmak şeklinde olur. İş yükü fazla, verilen para frugal olacak şekilde. Verilen para ile 3 roommate ile paylaşımlı yaşayıp çantada yemek taşıman gerekiyor. Ortalama bir Türk'ü zorlar. Her şey güllük gülüstanlık olarak sosyal medyada falan görünen tiplere aldanma.
  • ferenc  (15.11.23 21:19:07 ~ 21:19:56) 
Selam, İngiltere hariç Avrupa’da doktora öğrencileri genellikle maaş alırlar. Okulun bir çalışanı olarak kendilerine burs değil maaş ödenir. Almanya’da burslu doktora yapmak da oldukça yaygın ancak bu durumda okulun çalışanı olmazsınız. Hollanda, Belçika, İsveç, İsviçre, Danimarka, Avusturya ve Norveç’te akademik iş ilanlarını takip edebilirsiniz. Ütopik bir durum tabii ki değil bu ülkelerin normali bu. Abd’de süreç biraz daha karışık.
Ancak böyle olduğu için de kabul oranları oldukça düşük oluyor.

  • but that was just a dream  (15.11.23 21:30:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.