[]

Orta seviye bir bilgisayar kullanıcısı için sizce bu cihaz abartı mı?

MSI THIN GF63 12UC-877XTR Dizüstü Bilgisayar, Core I5-12450H, 15.6 FHD 144Hz, 16GB RAM, RTX3050 GDDR6 4GB, 512GB SSD, DOS amzn.eu

Sizce bu bilgisayar 24.000 TL eder mi? Değer mi yani?

Kasım indiriminde diye atladım hemen.

Genelde yazı yazarım, QuarkXPress ve Photoshop vb tarzda programlar kullanırım, film vs izlerim, çok nadiren de SIMS ve GTA VICE CITY tarzı oyunlar oynarım.

Bu rakamlar bana çok anormal geliyor açıkçası.

Normalde bu model tek fanlı diye çok tercih edilmiyormuş.

Ekran kartı RTX 3050 ve işlemcisi de Intel Core i5-12450H

Bu makina sizce 24.000 tl eder mi? Orta karar, dahili ekran kartlı modeller bile 16-17 bin TL. Ama 10.000 civarına da bilgisayar var.

Ben elektronik cihazları canı çıkana kadar kullanan biriyim. Önceki bilgisayarım 10 yaşında pert oldu. Yani uzun süre götürecek bir cihaz olsun isterim. Ama açıkçası şu anda bu kadar profesyonel bir cihaza da ihtiyacım yok.

Gidip 10.000 liralık şimdilik işimi görecek basit bir laptop mu almalıyım yoksa bunu mu emin olamıyorum.

Orta seviye bir kullanıcı için sizce bu cihaz fazla mı abartı olur?

 
Fiyatı çok uygun bence hatta 4050 de yakın fiyatlı, ondan da alabilirsiniz daha uzun süre kullanırsınız. www.amazon.com.tr

Yakında gta 6 çıkacak en azından ona da bakarsınız belki.

Öte yandan intel işlemcili macbook air ile de bu saydıklarınızı çok rahat yapabilirsiniz. 512gb veya 1tb hdd si olması yeterli.

www.sahibinden.com

Mesela üstteki laptop a windows da kurabilirsiniz diski tam 2ye bölüp. Açılırken istediğiniz işletim sistemini seçersiniz ister mac os ister windows o şekil kullanırsınız misler gibi.
  • ananiyimioguz  (15.11.23 15:20:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.